Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Що їсти людям похилого віку?

Що їсти людям похилого віку?
11 Лют 2020 21:55 | Новини України

Дієтолог Джонса Хопкінса (США) Кетлін Джонсон стверджує: коли справа доходить до здорового харчування, що захищає від негативних ефектів старіння, виникає багато міфів. Дорослішаючи, слід уникати молочних продуктів. Експерта пояснює: за відсутності проблем з засвоєнням молока, відмовлятися від нього не потрібно.

Спеціаліст спростувала деякі з них. Серед них і молочні, тому що вироблення ферменту лактази, яка допомагає травленню, в організмі зменшується. Ефективні ліки від старінняПроводилися експерименти спростовують шкоду молока.

Кальцій можна отримати тільки з молочних продуктів. В здоровому харчуванні багато хороших джерел кальцію, вкрай важливого для підтримки здорового стану кісток, які старіння організму робить більш крихкими. Здорове харчування в міру старіння – це менше вуглеводів і більше білка.

Однак, підкреслює дієтолог, для людей цього віку найважливіше підтримувати здорову вагу. “Існує тип харчування, який рекомендується для здорового старіння більшістю медичних експертів, – це середземноморська дієта”, – зауважила Кетлін Джонсон. Шкода жиру для здоров’я – міф: він допомагає організму засвоювати багато ключових вітаміни і мінерали, які роблять старіння людини здоровим.

Оставить комментарий

avatar
250