Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Харчування для оздоровлення кишечника

Харчування для оздоровлення кишечника
11 Лют 2020 20:55 | Новини України

Певні продукти можуть допомогти відновити слизову оболонку кишечника і поліпшити загальний стан здоров’я. Стан кишкової флори впливає на всю імунну систему. Бактерії, що живуть в ньому, розщеплюють клітковину і виробляють вітаміни, в яких потребує організм.

“Деякі продукти є абсолютними покращувачами роботи кишечника і тому повинні бути в раціоні якнайчастіше”, – наводиться в ньому експертну думку. Ментол у складі м’яті розслабляє кишковий тракт, зменшує біль, здуття живота, запобігає запори – в цій якості він може бути ефективним, як і ліки. Омега-3 жирні кислоти зменшують запалення, сприяють розвитку здорових кишкових бактерій.

Що стосується вітаміну D, його споживання зменшує запалення і підтримується активність бактерій в кишечнику, допомагають протистояти інфекціям (наприклад, сальмонела). Малина заслужено входить в список найкращих продуктів для здорового кишечника: чашка ягід містить 8 грамів клітковини, чверть добової потреби організму в ній. Лимони активізують виведення токсинів природним шляхом, стимулюють вироблення жовчі.

Оставить комментарий

avatar
250