Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України назвав низку першочергових завдань у галузі будівництва доріг

Президент України назвав низку першочергових завдань у галузі будівництва доріг
11 Лют 2020 13:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський закликав відмовитися від ямкового ремонту, посилити габаритно-ваговий контроль на автомобільних дорогах, забезпечити відповідальність підрядників за якість ремонту автошляхів, а також активізувати боротьбу з «тендерними тролями».

«Довгі роки у нашій країні існував так званий успішний стартап, завдяки якому деякі чиновники побудували собі не один маєток. Цей стартап називається ямковий ремонт. Він повинен піти в минуле. Ми говоримо про будівництво та капітальний ремонт доріг. У загальному обсязі робіт вони мають становити не менше 80%», – зазначив Президент під час участі у заході «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування» у Державному агентстві автомобільних доріг.

За його словами, щодо всіх ремонтних робіт має бути гарантія та відповідальність підрядника, щоб навесні разом зі снігом не сходив асфальт.

Також Глава держави закликав жорстко посилити габаритно-ваговий контроль.

«З наших шляхів мають зникнути перевантажені фури, які залишають після себе колії. Минулого року встановлено інноваційні вагові комплекси з технологією weigh іn motion, тобто зважування у русі. Вони мають бути поширені на всю територію країни, а порушники – відповідати за знищення наших доріг», – наголосив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250