Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Амарант – новий суперфуд для здоров’я

Амарант – новий суперфуд для здоров’я
10 Лют 2020 15:55 | Новини України

Дивовижні корисні властивості крупи амаранту: в ній набагато більше заліза, кальцію, білка, марганцю, клітковини і інших фитонутриентов, ніж в інших. Корисні властивості – профілактика раку, хвороб серця і гіпертонії. Амарант є відмінним джерелом лізину, важливою амінокислоти.

Суперфуди від осінньої хандриПорівняння з рисом: чашка сирого амаранту містить 15 міліграмів заліза, білий рис – тільки 1,5 міліграма, амарант – 18 міліграмів клітковини, білий рис – 2,4 грама. Це єдине зерно з документованим вмістом вітаміну С. Вчені запропонували провести подальше дослідження функції корисних для здоров’я пептидів в амарант, зокрема, лунасіне – він має перевагу в профілактиці раку, а також у зниженні частоти виникнення хронічних захворювань, таких як запалення, діабет, хвороби серця.

Вміст поживних речовин і їх корисні властивості

У ньому дійсно високий вміст білка: в одній чашці 28,1 г білка в порівнянні з 26,3 г в вівсі та 13,1 г в рисі.

Амарант є відмінним джерелом лізину, важливою амінокислоти. Він також містить первинні білки, звані альбуміном і глобуліном: в порівнянні з Проламіни в пшениці, вони добре розчинні і краще засвоюються.

Порівняння з рисом: чашка сирого амаранту містить 15 міліграмів заліза, білий рис – тільки 1,5 міліграма, амарант – 18 міліграмів клітковини, білий рис – 2,4 грама.
“Суперпродукт” містить від 6 до 10% жирів, переважно ненасичених – 77% ненасичених жирних кислот, включаючи лінолеву кислоту, необхідну для здорового харчування. Це єдине зерно з документованим вмістом вітаміну С.

Дослідження корисних властивостей амаранту

Дослідження показало, що в його насінні є не тільки важливі поживні компоненти, але і рутин, нікотіфлорін, пептиди, здатні знизити гіпертонію.

Вчені запропонували провести подальше дослідження функції корисних для здоров’я пептидів в амарант, зокрема, лунасіне – він має перевагу в профілактиці раку, а також у зниженні частоти виникнення хронічних захворювань, таких як запалення, діабет, хвороби серця.

Результати випробувань підтвердили, що масло амаранту є функціональним продуктом харчування для профілактики і лікування серцево-судинних захворювань.

Оставить комментарий

avatar
250