Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент наголошує, що зупиняти євроінтеграційний рух України неконституційно

Президент наголошує, що зупиняти євроінтеграційний рух України неконституційно
12 Кві 2019 23:25 | Новини України

Президент України Петро Порошенко наголошує, що намагання зупинити або припинити рух України до членства в Європейському Союзі та НАТО буде порушенням Конституції України. Глава держави наголошує, що євроінтеграційний рух нашої держави закріплений в Основному законі і є обов’язковим до виконання на всіх рівнях влади.

«Якщо зараз зупинити процес, то, по-перше – це буде неконституційно. Тому, що в Конституції закріплена наша європейська та євроатлантична інтеграція України. І ніхто, ніяка посадова особа, не має права порушувати Конституцію і зупиняти цей процес», – підкреслив Президент в інтерв’ю журналістам в ході робочого візиту до Франції.

Петро Порошенко підкреслив, що зробить все від нього залежне, щоб продовжити європейський шлях України. «За це заплачена велика ціна. І щоб ті жертви, які заплатив український народ були не марні», – зазначив він.

Відповідаючи на питання журналістів відносно побоювань західних лідерів щодо можливої зміни курсу України, Глава держави зазначив, що існують певні занепокоєння у випадку зміни курсу України і не лише на рівні європейських лідерів.

Оставить комментарий

avatar
250