Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна і я як Президент маю тверду підтримку лідерів Євросоюзу – Глава держави про переговори у Франції та Німеччині щодо Нормандського формату

Україна і я як Президент маю тверду підтримку лідерів Євросоюзу – Глава держави про переговори у Франції та Німеччині щодо Нормандського формату
12 Кві 2019 23:05 | Новини України

Президент України Петро Порошенко та Президент Франції Еммануель Макрон скоординували дії у питанні шляхів досягнення встановлення миру в Україні. «Перше питання, яке я піднімав на переговорах з лідерами Європи є встановлення миру», – повідомив Петро Порошенко під час прямого ефіру на телеканалі «Інтер» за підсумками переговорів з Президентом Франції.

«Миру була присвячена координація наших дій. І ми отримали абсолютно чітке повідомлення, що одразу ж після мого переобрання, ми переконані, що відкривається вікно можливостей і буде скликано засідання на найвищому рівні Нормандського формату», – додав він.

Президент повідомив: «Найбільш вірогідно, що це відбудеться у Франції, якраз у п’яту річницю створення Нормандського формату».

За його словами під час саміту буде абсолютно чіткий порядок денний. «Перше, про що вдалося домовитися – 18 квітня на скайп-конфренції Тристоронньої контактної групи буде проголошено режим припинення вогню, присвячений Великодню». Він додав: «Будуть донесені сигнали до російської сторони про те, щоб це створило ті умови, щоб одразу ж після президентських виборів приступити до серйозних переговорів у Нормандському форматі для забезпечення мирного процесу».

Оставить комментарий

avatar
250