Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Після 50 треба вживати аспірин щодня?

Після 50 треба вживати аспірин щодня?
16 Січ 2020 14:45 | Новини України

Деякі експерти вважають, що ця звичка істотно скорочує ризик певних пухлин. Протягом багатьох десятків років щоденний прийом аспірину допомагає людям середнього віку зберігати здоров’я серця. До такого висновку прийшли вчені з Університету Оксфорда в 2017 році.

Але в останні роки в науковому світі почалися палкі дебати з приводу того, чи корисна щоденна низька доза цих ліків для кожної людини старше 50 років. Побічні реакції від вживання аспіринуУ США люди у віці від 50 до 59 років, у яких ризик розвитку хвороб серця становить не менше 10%, вже приймають низькі дози аспірину як засіб профілактики. Отже, прийом аспірину здається цілком виправданим? З цим категорично не згоден професор клінічної фармакології та терапії в Імперському коледжі Лондоні Пітер Сівер (Peter Sever).

Дослідження було спостережливим, воно оцінювало вплив аспірину на групу відібраних громадян, які самі підписалися на програму ранньої діагностики раку. Інші великі наукові дослідження не показували користі від прийому аспірину у людей, які не стикалися з інфарктом та інсультом. Крім того, у людей з підвищеним холестерином ризик прийому аспірину переважує користь.

Оставить комментарий

avatar
250