Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Корисні властивості моркви для вашого здоров’я

Корисні властивості моркви для вашого здоров’я
14 Січ 2020 17:45 | Новини України

Морква є одним з найкращих продуктів, доступних взимку для зміцнення здоров’я. Морква дуже багата каротином, який перетворюється в організмі людини на вітамін A, благотворно впливає на стан очей і якість зору. Дослідження, опубліковане в Американському журналі офтальмології, показало, що у жінок, які їли більше двох порцій моркви в тиждень, ризик розвитку глаукоми був на 64% нижче в порівнянні з жінками, які їли менше однієї порції.

Вітамін А, який утворюється завдяки морквяного каротину, також підтримує імунну систему і відіграє важливу роль у формуванні та захисту слизових оболонок, які діють як бар’єри, що перешкоджають проникненню мікробів в організм. Для цього моркву треба вживати сирої або злегка приготовленої, в такому випадку морква має низький глікемічний індекс. Плюс волокна.

Також дослідження показують, що розчинна клітковина в моркві допомагає боротися з черевним жиром. Згідно з даними Американського журналу клінічного харчування, у людей з високим споживанням каротіноідних антиоксидантів ризик розвитку раку легенів знижений на 21%. Калій в моркви грає ключову роль в регулюванні кров’яного тиску.

Оставить комментарий

avatar
250