Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вітаміни, які гальмують старіння

Вітаміни, які гальмують старіння
30 Гру 2019 10:45 | Новини України

“Країна здоров’я” дізнавалась, які вітаміни вас омолодять. Згідно з даними, опублікованими Міжнародним журналом ожиріння, люди, котрі володіли надлишковою вагою і брали 2000 МО вітаміну D в день, змогли збільшити довжину своїх теломер майже на 20 відсотків. Щоб поповнювати вітамін D в організмі, слід включити в раціон такі продукти як сардини, оселедець, сьомга, тунець, яловича печінка, яйця.

В цьому відношенні особливо виділяються три вітаміну групи В: В9, В6 і В12. Вітамін Е. В ході дослідження по вивченню особливостей старіння людських клітин, оброблені вітаміном Е клітини стали нагадувати молодші клітини з більш довгими теломерами, кращою здатністю до реплікації і меншим пошкодженням ДНК.

Багатими джерелами вітаміну Е є насіння соняшнику та соняшникову олію, шпинат, мигдаль, арахіс, червоний солодкий перець. Але також він здатний гальмувати процес укорочення теломер. Цей вітамін зміг перевершити всі інші тестовані сполуки: його вплив на подовження теломер виявилося пов’язано з поліпшенням клітинних ядер і зменшенням вироблення запальних цитокінів.

Оставить комментарий

avatar
250