Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави: Росія блокує будь-які переговори щодо деокупації захоплених територій та припинення агресії проти України

Глава держави: Росія блокує будь-які переговори щодо деокупації захоплених територій та припинення агресії проти України
29 Бер 2019 20:05 | Новини України

Президент Петро Порошенко в ефірі телеканалу ICTV наголосив, що питання повернення українських територій, вивід окупаційних військ та припинення військових дій буде підняте одразу ж після президентських виборів. Незважаючи на намагання Путіна заблокувати будь-які переговори, Україна ініціює проведення зустрічі у Нормандському форматі та засідання Ради безпеки ООН щодо запровадження миротворчої місії.

«На сьогоднішній день Росія блокує будь-які переговори у будь-яких форматах, в першу чергу в Нормандському форматі», – зазначив Глава держави, додавши, що наразі згорнуті переговори американської сторони за участю помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника США по Україні Курта Волкера.

Він наголосив, що переговори в Нормандському форматі відбуваються при абсолютній координації зі США та додав, що цей формат передбачає залученість не лише Франції і Німеччини. «Це є формат Європейського Союзу, включно з Британією. І на сьогоднішній день цей формат є абсолютно ефективний», – зазначив Президент.

Оставить комментарий

avatar
250