Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Поліція, швидка й пожежна: Україна переходить на єдиний екстрений номер

Джерело: Обозреватель

Поліція, швидка й пожежна: Україна переходить на єдиний екстрений номер
5 Лис 2019 07:40 | Новини України
В Україні заговорили про перехід на єдину систему “112”. Вона покликана перевести всі екстрені служби на один номер, щоб адаптувати країну до норм Європейського Союзу й поліпшити сервіс для пересічних громадян.

Головне: До 2021 року в Україні мають ввести єдиний номер екстреної служби – “112”; Він замінить номери швидкої, пожежної, поліції та газової служби; На думку експертів, це великий плюс. Легше стане всім — і самим службам, і українцям;
Така практика успішно працює роками як в США, так і в більшості держав Європи. Поліція, пожежна та швидка в одному номері Суть ідеї проста — перевести всі екстрені служби на один номер. Щоб замість 101, 102, 103, 104 був один — “112”. За таких умов оператор єдиної системи зможе самостійно викликати необхідну службу для допомоги абонентам. Ідея не нова й уже на повну використовується в багатьох країнах.
Ба більше, говорили про неї в Україні ще кілька років тому. Є й відповідне законодавство.
Хотіли провести зміни ще перед “Євро-2012”: тоді був ухвалений Закон “Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112” від березня 2012 року. У ньому є все — як деталізація ідеї, так і необхідні законодавчі аспекти.

Оставить комментарий

avatar
250