Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Осінь без застуди: 8 порад від лікарів для тих, хто не хоче хворіти

Джерело: UKRHEALTH

Осінь без застуди: 8 порад від лікарів для тих, хто не хоче хворіти
22 Жов 2019 07:35 | Новини України

Грип, ГРВІ – думаєте, це неодмінні супутники осені? Ми вам доведемо зворотне.

Осінь – час прогулянок по парках, довгих теплих шарфів, смачного чаю і неквапливих затишних вечорів. Щоб в цей список не потрапили застуда або грип, спробуйте ці прості рекомендації — і будьте здорові!

Зробіть щеплення від грипу

Серйозно, нічого більш ефективного, ніж щеплення для профілактики вірусних захворювань поки не придумано. Особливо це актуально для людей старшого віку: у літніх ймовірність того, що застуда або грип приведуть до розвитку серйозних ускладнень, набагато вище. Але якщо ви поки не входите в цю вікову групу, все одно не варто нехтувати щепленням: ймовірність захворіти після нього знижується майже на порядок.

Частіше мийте руки

Не тільки перед їжею, а й після кожного відвідування місць скупчення людей (наприклад, громадського транспорту), а також після фізичного контакту – наприклад, рукостискання. Крім того, віруси можуть осідати на дверних ручках, мобільниках, клавіатурах комп’ютерів і, звичайно, на гроші. Тому взимку і восени варто частіше мити руки.

Як би ви не поспішали і яким би завантаженим не був ваш робочий день, не піддавайтеся спокусі перекусити прямо на робочому місці. Якщо тільки ви не працюєте в ізольованому приміщенні, в яке протягом робочого дня не заходить жодна людина, звичайно. Тільки уявіть, скільки мікробів і вірусів протягом дня осідає на ваших робочих поверхнях! І всі вони із задоволенням переберуться спершу на ваш обід, а потім і в ваш організм. Ви точно готові так ризикувати?

Більше рухайтеся

Активний спосіб життя корисний завжди, але в сезон грипу та застуди — особливо. Регулярні фізичні вправи допомагають нам не тільки залишатися у формі, але і зміцнюють імунну систему, допомагаючи їй протистояти зовнішнім загрозам. Так що осінь — саме час для того, щоб почати гуляти перед і після роботи, а також влаштовувати невеликі перерви для виробничої гімнастики».

Протирайте поверхні дезінфікуючим складом

Якщо ви працюєте в офісі, протирайте дверні ручки, поверхні робочого столу, дверцята мікрохвильовок та інші місця, до яких протягом дня торкається дуже багато людей, дезінфікуючими складом або хоча б спиртовими серветками. Кілька секунд, які ви витратите на очищення, в результаті можуть зберегти вам здоров’я.

Працюйте за закритими дверима

Слідкуйте за тим, щоб двері вашого робочого кабінету була закрита більшу частину робочого дня: це допоможе знизити поширення мікробів і вірусів від тих, хто проходить по коридору.

Промивайте ніс

Якщо ви все ж захворіли, регулярні промивання носових проходів фізрозчином можуть допомогти швидше одужати. Крім того, що іригація допомагає буквально вимити віруси з носа, вона ще зволожує і заспокоює запалену слизову носа, яка є нашим природним бар’єром на шляху вірусів.

Хворійте вдома

Якщо ви відчуваєте, що хворієте, не намагайтеся бути героєм – залишайтеся вдома. По‑перше, тим самим ви вбережете від вірусу ваших колег. А, по‑друге, постільний режим і відпочинок, а також міцний сон допоможуть вам набагато швидше одужати, а найголовніше — вбережуть від серйозних ускладнень, до яких можуть привести грип або ГРВІ.

Оставить комментарий

avatar
250