Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Офісі Президента відбулася нарада щодо пожвавлення банківського кредитування

В Офісі Президента відбулася нарада щодо пожвавлення банківського кредитування
11 Жов 2019 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо визначення пріоритетних кроків для пожвавлення банківського кредитування як однієї з передумов пришвидшення зростання української економіки.

У зустрічі взяли участь Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова НБУ Яків Смолій, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр юстиції Денис Малюська, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, державних банків та банківської спільноти. Також до обговорення долучилися керівники правоохоронних органів.

Президент наголосив, що обсяги портфелів кредитів, наданих бізнесу, на жаль, не демонструють відчутного зростання. Це означає, що бізнес не має ресурсу для розширення діяльності, економіка України залишається без «пального». Тому спільне завдання влади – прибрати перешкоди до відновлення кредитування та розв’язати проблеми непрацюючих кредитів, щоб банківська система почала належним чином працювати.

«Україні довелось витратити величезну кількість коштів – майже 300 млрд грн, щоб захистити вкладників банків та зберегти стабільність фінансової системи. Плюс у нас понад 500 млрд грн проблемних кредитів. Зокрема, більше 400 млрд грн у державних банках. Це гроші, які втратили звичайні люди просто тому, що хтось із боржників відмовився виконувати свої зобов’язання та не повернув гроші. Ми про цю проблему знаємо та працюємо над її вирішенням», – прокоментував ситуацію Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Оставить комментарий

avatar
250