Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Кепка для стимулювання росту волосся

Джерело: Фактосвіт

Кепка для стимулювання росту волосся
5 Жов 2019 07:27 | Новини України

Пристрій для стимуляції росту волосся може поміститися в звичайну кепку

Напевно, серед ваших родичів, друзів або знайомих є людина з лисиною. Втрати волосся страшиться практично кожна людина, адже це, насамперед, один з показників здоров’я, і красива шевелюра є важливим компонентом сучасного образу людини. Як стверджують фахівці, кількість пацієнтів у лікарів-трихологів з кожним днем збільшується. В деяких сучасних великих містах світу вже організовані міжнародні клуби лисих, куди приймають тепер і жінок, а при деяких уже з’являються навіть фонди допомоги дітям з алопецією (патологічне часткове або повне облисіння).

Один з творців вже протестував пристрій на своєму дідусеві

Середню кількість волосся на голові людини розраховують в межах 100 тисяч – 150 тисяч. Ріст волосся поділяють на три фази: фаза безпосереднього зростання, проміжна фаза і фаза відпочинку. Саме на останній стадії відбувається випадіння волосся. Поки одне волосся росте, інше відпочиває, завдяки чому волосяний покрив зберігається постійно. Людина щодня втрачає незначну кількість волосся, нормою є втрата не більше 50 – 100 волосин за добу.

Якщо ж говорити тільки про проблему випадіння волосся, то причини облисіння можна поділити на генетичні, аутоімунні, симптоматичні і психоемоційні. Досить часто волосся випадає через екологічні негаразди і в результаті накопичення токсичних речовин в організмі.

З метою профілактики облисіння рекомендується оберігати шкіру голови від травм, мити голову прохолодною водою, пити мультивітамінні комплекси і не ходити без шапки в зимові морози.

Але що робити, якщо волосся вже почало випадати і на голові утворюється лисина? Методів лікування облисіння сила-силенна, але недавно вчені з Вісконсіна міста Мадісон (США) розробили кепку для стимулювання росту волосся. Вам вже цікаво, як вона працює?

Для початку пройдемося по найпопулярнішим методам лікування облисіння. Якщо звернутися до трихолога (лікар, що займається проблемами волосся і шкіри голови), він може порекомендувати кілька варіантів для вирішення цієї проблеми: прописати косметичний засіб міноксидил, який дійсно здатний активізувати роботу відповідальних за ріст волосся клітин на тілі волосяних цибулин, але допомагає не всім. Також лікар може прописати ліки під назвою фінастерид, які теж можуть допомогти, але можуть і знизити статевий потяг чоловіка. Ще однією пропозицією трихолога може бути недешева операція з пересадки волосся.

Як відновити ріст волосся? З недавнього часу деякі лікарі радять своїм пацієнтам метод лікування під назвою електротріхогенез. Його суть полягає в стимуляції волосяних цибулин слабкими електричними розрядами. Судячи з відгуків деяких пацієнтів, ефект від такої терапії все-таки є. Але без мінусів цього разу теж не обійшлося – для електричної стимуляції волосся використовується досить громіздке обладнання з ємним акумулятором.

Усуненням цієї проблеми і зайнялися американські вчені. Замість громіздкого пристрою науковці вирішили використовувати розроблений ними компактний і бездротовий апарат. Для його живлення не потрібен акумулятор – пристрій харчується від енергії, яка генерується при ходьбі користувача. Носити пристрій можна при ходьбі, помістивши його під бейсболку, шапку або інший головний убір.

Ефективність пристрою протестували на поголених лабораторних мишах. Перша група тварин була піддана роботі бездротового пристрою, другу групу обмазали міноксидилом (речовина, що стимулює зростання волосся), а третя група була контрольною. Через дев’ять днів вчені виявили, що завдяки електричній стимуляції волосяний покрив піддослідних мишей з першої групи виріс до 2 міліметрів, тоді як під впливом міноксидила рівень росту волосся склав всього лише міліметр.

У майбутньому дослідники мають намір перевірити пристрій на мишах з вшитою людською шкірою. Цілком ймовірно, що пристрій для росту волосся з’явиться на ринку зовсім скоро – головне, щоб людська шкіра не ушкоджувалася при тривалій роботі апарату. Варто також зазначити, що даний спосіб здатний допомогти тільки в початкових стадіях облисіння. Якщо на голові вже немає живих волосяних цибулин, пристрій не буде корисним.

Оставить комментарий

avatar
250