Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Яка свійська тварина може заразити людину інфекцією, що вражає зір?

Яка свійська тварина може заразити людину інфекцією, що вражає зір?
5 Жов 2019 07:20 | Новини України
Токсоплазмоз є поширеним паразитарним захворюванням, яким інфікована одна третина населення світу.
Хвороба вражає не лише життєво важливі системи, але й негативно впливає на органи зору та навіть може пошкодити сітківку ока. Збудником токсоплазмозу є Toxoplasma gondii. Цей паразит є господарем у сімейства котячих. Рідше зустрічається у птиці, ссавців.
Людина заражається при прямому контактні з інфікованим. Потрапляючи в організм чоловіків, паразит найперше впливає на нервову систему.

Як токсоплазмоз впливає на зір людини?
Дослідження, проведене міжнародною дослідницькою групою з Університету Фліндерса та Університету Сан-Паулу, показало, що токсоплазма впливає не тільки на поведінку людини, а й на його органи зору.
Дослідження проводилося в групі з 263 чоловік протягом 28 місяців. Результати показали, що Toxoplasma gondii інфікує пігментні клітини сітківки людини та знижує продукцію важливого білка TSP1, що викликає розростання тканини неінфікованих клітин і в результаті робить ці клітини більш сприйнятливими до інфекції.
Під час проведення масштабного дослідження серед хворих токсоплазмозом, було виявлено, що інфекція викликає специфічне ураження очей у більш ніж 90% випадків.
Через те, що в даний час не існує будь-якої універсальної вакцини від токсоплазмозу, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує дотримуватися елементарних правил гігієни: мити руки, використовувати чисту воду, а також правильно готувати їжу.

Оставить комментарий

avatar
250