Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Директори не вирішують, чи допускати невакцинованих дітей до навчання, – Мандзій

Джерело: ВСЕОСВІТА

Директори не вирішують, чи допускати невакцинованих дітей до навчання, – Мандзій
7 Жов 2019 07:20 | Новини України
Міністерство освіти і науки готове долучитися до вдосконалення нинішньої системи спільно з МОЗ.

Під час засідання парламентського комітету з питань здоров’я нації заступниця Міністерки освіти і науки Любомира Мандзій порушила тему вакцинації школярів. Вона зазначила, що останнім часом у питаннях допуску чи недопуску дитини до школи/садка через (не) вакцинацію крайніми стали директори освітніх закладів.

Прикро, але директори шкіл та директори закладів дошкільної освіти фактично стали крайніми. Якщо рішення про відвідини школи має ухвалювати директор школи на підставі наявності довідки про щеплення, то, даруйте, це не є повноваженнями директора школи, – наголосила заступниця.

Пані Любомира підтвердила, що МОН цілком готове долучитися до вдосконалення нинішньої системи:

Ми не хочемо бути крайніми і не хочемо переводити стрілки на інші міністерства. Ми налаштовані співпрацювати і врегулювати цю ситуацію.

Стаття 15 закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає виконання наступного пункту: діти, які не отримали щеплень за Національним календарем, не можуть відвідувати заклади освіти.

Якщо батьки відмовляються від вакцинації через якусь світоглядну позицію, то вони мають право обрати альтернативний спосіб навчання. Наприклад, дистанційну або індивідуальну форми навчання. Держава у будь-якому випадку надасть доступ для кожної дитини до шкільної освіти. Але в жодному разі присутність нещеплених дітей не повинна створювати загрозу іншим дітям, – акцентувала увагу ексміністерка МОНу Лілія #Гриневич.

Вона підкреслила, що рішення про допуск чи недопуск дитини до навчання будуть ухвалювати на місцях. Такі рішення мають приймати директор спільно з медичним працівником навчального закладу.

Нагадаємо, що у кінці серпня у Києві спеціальна комісія ухвалила рішення про те, що невакциновані діти мають змогу ходити до школи. Крім того, заклади освіти не мають права перевіряти довідки про щеплення на ознаки підробки. За словами Директорки департаменту освіти та науки КМДА Олени Фіданян, новоприбулих учнів без відповідних щеплень, заклад освіти приймати не буде:

Тих, хто вже зараховані, відраховувати ми не маємо права, адже відрахування дитини відбувається лише за власною заявою батьків. Немає заяви – ми не можемо відрахувати дитину.

Оставить комментарий

avatar
250