Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

9 вправ для розвитку мозку

Джерело: Фактосвіт

9 вправ для розвитку мозку
28 Вер 2019 07:25 | Новини України

Тренування за рахунок стимуляції пальців

Виявляється, спеціальна гімнастика для пальців може поліпшити вашу пам’ять, посилити концентрацію та увагу і в принципі дати поштовх для розвитку мозку.

Пальцевий самомасаж Йосиро Цуцумі

Як поліпшити пам’ять, посилити увагу і концентрацію і в принципі дати поштовх для розвитку гостроти розуму? Ця гімнастика була розроблена Йосиро Цуцумі, японським дослідником і автором книги «Пальцевий самомасаж Йосиро Цуцумі. Починаємо з нуля».

На кожному пальці більше 3 000 механорецепторів

Якщо ви будете робити це коротке тренування щодня, то за рахунок стимуляції пальців зможете омолодити весь організм і зробити роботу мозку більш ефективною. На кожному пальці знаходиться більше 3 000 механорецепторів, які безпосередньо з’єднуються з мозком, особливо з його корою. Коли ви робите такі вправи для пальців, то покращуються нейронні зв’язки, що позитивно впливає на функції мозку. Як і будь-яке інше тренування цей комплекс також починається з розминки.

Вправа №1. Глибоко вдихніть через ніс, зігніть руки в ліктях і підніміть пальці на рівень очей. Ваші долоні повинні бути з’єднані, а пальці щільно притиснуті один до одного. Зробіть видих через рот і трохи опустіть праву руку. У той же самий час зігніть пальці лівої руки, так щоб вони накрили зверху пальці правої руки, немов ви хочете утримати праву руку від падіння.

Тепер знову вдихніть через ніс і випряміть пальці лівої руки. Підніміть долоню в початкове положення і зісковзніть лівою рукою вниз, прикриваючи її пальцями правої.

Повторіть вправу 15 разів. Дихати потрібно трохи частіше, ніж зазвичай. Головне, виконувати вправу в рівному темпі і не поспішати. Намагайтеся не опускати лікті вниз і координувати дихання і рухи рук.

Вправа №2. Руки на рівні грудей з’єднані долонями одна з одною, зап’ястя щільно притиснуті (ви не повинні відчувати напруги).

Вдихніть і видихніть в звичайному режимі, це допоможе сконцентруватися на наступних рухах: продовжуючи тримати руки на рівні грудей, швидко роз’єднати зап’ястя, а пальці роз’єднати так, щоб вони торкалися один одного тільки самими кінчиками. Потім знову з’єднайте долоні і зробіть короткий вдих через рот – ваші пальці повинні залишатися розведеними в сторони. Знову роз’єднайте долоні так, щоб торкалися тільки кінчики пальців і зробіть видих. Коли ви притискаєте пальці один до одного, переконайтеся, що середні пальці знаходяться на рівні грудей.

Підніміть руки на рівень грудей. Повторіть вправу 10 разів. Ваше дихання повинно бути ритмічним, а пальці максимально розведені.

Вправа №3. Продовжуйте дихати в спокійному режимі. Тепер зігніть руки в ліктях і підніміть долоні до рівня рота. Вони повинні дивитися на вас, а пальці обох рук стикатися мізинцями. Зробіть глибокий видих і затримайте дихання на кілька секунд. Потім, вдихаючи через ніс, згинайте пальці один за одним. Почніть з великого пальця правої руки і закінчіть мізинцем лівої. Після того як ви зігнули всі пальці, зробіть видих через рот і випряміть пальці один за одним. Тепер почніть з великого пальця лівої руки.

Повторіть вправу мінімум 10 разів. Переконайтеся, що ваші пальці напружені, і ви максимально згинаєте і розпрямляєте кожен палець.

Вправа №4. Для цієї вправи вам потрібно буде придбати 4 волоські горіхи (горіхи можна замінити кульками відповідного розміру). Один горіх покладіть на ліву долоню і почніть катати, щільно притискаючи правою рукою. Катати горіх потрібно із зусиллям. Виконуйте цю вправу протягом 1 хвилини. Потім поміняйте руки починайте катати волоський горіх по правій долоні, щільно притискаючи його лівою. Виконуйте вправу протягом 1 хвилини.

Вправа №4а

Тепер візьміть по 2 волоських горіха в кожну руку і почніть перекочувати їх пальцями. У правій руці горіхи катати потрібно за годинниковою стрілкою, а в лівій – проти годинникової стрілки. Виконуйте вправу не менше 1 хвилини.

Це найпопулярніше вправа з горіхами. Кругові рухи заспокоюють нерви, знижують почуття тривоги й незадоволеності. А найважливіше, вони сповільнюють процес старіння мозку і сприяють вашому довголіттю. Коли мозок старіє, пам’ять, концентрація та уваги слабшають, на щастя тренування допомагає зупинити цей процес.

Наступні вправи цього комплексу допоможуть вам попрацювати над пам’яттю.

Вправа №5. Спочатку щільно стисніть кінчики великого і вказівного пальців правої руки (вказівний палець повинен бути зігнутий дугою). Повторіть те саме з великим і середнім пальцями, потім з великим і безіменним і в останню чергу так само з великим пальцем і мізинцем. Виконайте цю вправу по 20 разів для кожної руки.

Вправа №6. Подушечкою великого пальця правої руки по черзі натисніть на основу вказівного пальця, потім середнього пальця, безіменного пальця і ​​мізинця. З зусиллям нахиляйте пальці вниз до долоні. Після того, як ви повторите цей рух 20 разів, зробіть ці ж вправи лівою рукою.

Вправа №7. Ця вправа поліпшить вашу концентрацію і увагу. Стисніть ліву руку в нещільний кулак. При цьому пальці правої руки повинні бути прямими і щільно притиснутими один до одного. Піднесіть кінчики пальців правої руки до лівої і натисніть на ліву долоню біля основи мізинця. Після цього змініть руки. На цей раз правиця повинна бути стиснута в кулак, а пальці лівої руки повинні торкатися правої біля основи мізинця. Повторюйте цю вправу з максимальною швидкістю і точністю, принаймні, по 10 разів на кожну руку. Робіть видих кожен раз як міняєте руки.

Як ви вже, напевно, здогадалися, мозок безпосередньо пов’язаний з руками. А так як у більшості людей одна рука ведуча, то півкуля мозку, пов’язана з цією рукою, більш розвинена, ніж інша. Тому у лівшів права півкуля більш активна, а правшів – ліва. Щоб поліпшити роботу обох півкуль, спробуйте наступні вправи.

Вправа №8. Спробуйте чистити зуби, тримати столові прилади, відкривати двері, писати і робити інші повсякденні заняття своєю неведучою рукою. Це посилить зв’язок між обома півкулями мозку і поліпшить роботу менш активної півкулі.

Вправа №9. Почніть більше писати від руки. Це заняття відмінно стимулює мозок і покращує нейропластичність. Фахівці рекомендують цей метод людям з деменцією, тому якщо ви будете, наприклад, вести щоденник, то поліпшите свою пам’ять і заодно запишете найважливіші моменти свого життя.

Тренування мозку

Отже, ви ознайомилися з 9 вправами для розвитку мозку, що при щоденному тренуванні допоможе поліпшити пам’ять, посилити увагу і концентрацію і в принципі сприятиме розвитку гострого розуму. Може ви знаєте, якісь вправи для стимуляції роботи мозку? Якщо так, то поділіться своїми знаннями в коментарях. Також не забудьте ознайомити з цією інформацією своїх друзів.

Оставить комментарий

avatar
250