Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Пільгова пенсія: хто і скільки отримає доплат

Джерело: Народна правда

Пільгова пенсія: хто і скільки отримає доплат
27 Вер 2019 07:20 | Новини України

Складна демографічна ситуація, а також криза в роботі пенсійного фонду, що наближалась, змусили уряд України піти на впровадження пенсійної реформи. Про те, які зміни чекають на українців, які отримують пільгову пенсію, розповіла директор департаменту пенсійного забезпечення Мінсоцполітики Валентина Кудін.

За словами Кудін, пропоновані урядом зміни це тільки крок до забезпечення фінансової збалансованості та стійкості пенсійної системи, а також її соціальної справедливості. Але повністю вирішити проблеми розміру пенсій і забезпечення гідного життя для літніх людей поки не вийде, так як для цього необхідне зростання ВВП.

Для солідарної пенсійної системи в Україні зараз вкрай несприятлива демографічна ситуація і значного поліпшення чекати не варто, зазначила Кудін. При існуючій демографічної навантаження на працюючих, соціальних внесків на пенсійне страхування недостатньо для виплати гідних пенсій.

Саме тому зміни очікують одержувачів пільгових пенсій.

Серед них значно скоротять перелік категорій осіб, що мають право на вихід на пенсію достроково. До того ж буде введено підвищений тариф єдиного соціального внеску за осіб, зайнятих на роботах за списками пільгових категорій професій.

Крім того, за вислугу років призначення пенсій припиниться, за винятком обмеженого переліку осіб. Що стосується вже призначених «пільгових» пенсій за вислугу років, то їх виплата буде здійснюватися виключно за рахунок держбюджету.

Оставить комментарий

avatar
250