Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Реформа освіти та інклюзивна освіта – запорука розвитку українського суспільства – Марина Порошенко на Херсонщині

Реформа освіти та інклюзивна освіта – запорука розвитку українського суспільства – Марина Порошенко на Херсонщині
19 Бер 2019 20:05 | Новини України

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Херсонську область із робочою поїздкою. Перша леді ознайомилася з результатами впровадження інклюзивної реформи в регіоні. Херсонщина долучилася до національного проекту Фонду Порошенка по розвитку інклюзивної освіти в Україні в листопаді 2017 року.

За словами Марини Порошенко, за півтора роки реалізації проекту в області двічі збільшилася кількість інклюзивних навчальних закладів,  а кількість учнів з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в класах з інклюзивною формою навчання, зросла втричі. «Наразі в Херсонській області функціонує 101 інклюзивна школа, в якій навчається 444 дитини з особливими освітніми потребами», – повідомила вона.

Дружина Президента ознайомилася з роботою Новокаховського Інклюзивно-ресурсного центру, який створено за проектом Фонду Порошенка. За півроку діяльності цього ІРЦ були надані психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги 175 дітям.

Також у Новій Каховці Марина Порошенко відвідала ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10, у якій навчається шестеро дітей з особливими освітніми потребами. На базі закладу облаштовано ресурсну кімнату для таких учнів, де вони навчаються за індивідуальним планом розвитку в супроводі корекційного педагога.

Оставить комментарий

avatar
250