Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ми маємо захистити децентралізацію – Президент на Раді регіонального розвитку Черкащини 

Ми маємо захистити децентралізацію – Президент на Раді регіонального розвитку Черкащини 
9 Бер 2019 17:25 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Черкаської області підкреслив важливість продовження реформи децентралізації та застеріг від можливості її згортання.

Глава держави наголосив, що його ініціативою стала програма децентралізації. Він нагадав, що цю програму підтримав Уряд, Верховна Рада та подякував за командну роботу. З прийняттям закону про децентралізацію владу передали громадам і не лише владу а й повноваження, а разом з ними і відповідальність.

Він зауважив, що відповідальність без ресурсів – це обман. «Тому разом з відповідальністю ми передали відповідний фінансовий ресурс. Це чесно і справедливо. Тепер у зведеному бюджеті, нарешті, якщо порахувати субсидії і субвенції, частка місцевих бюджетів перевищує частку державного бюджету. Бюджети розвитку громад збільшилися в сім, десять, деінде в 16-18 разів. І це під час війни»,  – сказав він.

«Що це означає для громад? Ми раз і назавжди відмовилися від позиції, що тільки в Києві знають, що потрібно громаді. Чи будувати школу, чи ремонтувати дитячий садок, чи робити освітлення, чи робити дороги. В Києві більше ніхто не диктує скільки і на який проект і головне з ким укладати підряд на будівництво», – підкреслив Глава держави.

Оставить комментарий

avatar
250