Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Агрономи розповіли, на які овочі чекати подорожчання через неврожай

Джерело: НАРОДНА ПРАВДА

Агрономи розповіли, на які овочі чекати подорожчання через неврожай
9 Сер 2019 08:38 | Новини України

У 2019 році в Україні, через неврожай картоплі та інших овочів, очікується подорожчання, яке вплине на весь «борщовий набір».

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко попереджає, що дешевих цін на «борщовий набір» у цьому році чекати не варто. Причина – зниження врожайності.

“Сказати, що врожай овочів постраждав, не можу. Однак урожай буде набагато нижче з-за поганих умов для запилення. Також негативно вплинули коливання температури. Для овочів «борщового набору» потрібно, щоб вночі температура повітря була вище 6° с. Якщо вона опускається нижче, то овочі псуються. Відповідно, в цьому році постраждало якість і кількість овочів для «борщового набору», а це означає, що ціни на нього зростуть”, – розповіла Тетяна Адаменко.

За словами начальниці відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру, зниження врожаю картоплі безпосередньо пов’язано зі зменшенням площі посіву і поганими погодними умовами.

“В Україні зменшилась площа посіву картоплі, так як це не експортна культура. Крім того, садити його на півдні країни безперспективно, так як там дуже низька врожайність. В цьому році поганий картоплю з-за негативних погодних умов. Він утворює бульби на глибині 10-20 см Якщо температура ґрунту вище 25° С, то бульби вже не утворюються. Найгірший урожай картоплі цього року буде на півдні та в центрі країни. Відповідно, слід очікувати подорожчання “, – резюмувала Тетяна Адаменко.

Нагадаємо, експерти проаналізували підвищені ціни на овочі та фрукти у нинішньому році, які виявилися істотно вище, ніж у минулому. При цьому вони дали невтішний прогноз розвитку динаміки цін на наступні періоди.

Оставить комментарий

avatar
250