Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як уникнути розладів шлунку під час відпустки: ефективні поради

Джерело: 24 Здоровье

Як уникнути розладів шлунку під час відпустки: ефективні поради
23 Лип 2019 07:40 | Новини України

Подорож може позитивно вплинути на ваш емоційний стан, а от фізичному здоров’ю нерідко підкидає проблеми. Через іншу їжу, перекуси замість здорового харчування, переїдання доволі поширеними є розлади травлення під час відпустки.

Уникнути хворобливих наслідків у вигляді діареї, закрепів, печії, нудоти, здуття живота чи газів можна, дотримуючись сімох простих правил.

Не накидуйтесь на їжу

Гастроентерологиня з Медичного центру Колумбійського університету Шілпа Равелла застрерігає, що якою б привабливою для вас не виглядала нова, можливо екзотична їжа, все ж варто стримати своє бажання “скуштувати все”. По-перше, це неможливо. По-друге, за переїдання ваша травна система не подякує.

Клітковина – ваш друг

Аби уникнути розладів шлунку, їжте багато клітковини, рекомендує експерт з харчування Колін Веб. Саме нестача клітковини є однією з головних причин закрепів під час подорожі.

Клітковина містить багато вітамінів, мінералів та сполук і дає тривале відчуття ситості. Її можна знайти у фруктах, овочах, цільнозернових продуктах, горіхах, насінні, сої та бобах.

Dоди! Води! Води!

До закрепів призводить і зневоднення. Тому не забувайте завжди мати з собою пляшку води (і пити її, а не просто новити в сумці).

Краще воду купувати у пляшках та не ризикувати пити її з-під крану. Забруднена вода може порушити роботу кишківника.

Пити можна, але в міру

Не зловживайте напоями із високим вмістом цукру, кофеїну, алкоголю. Вони подразнюють шлунково-кишковий тракт. Крім того, пришвидшують травлення. Таким чином, кишківник має менше часу, щоб ввібрати воду можуть. А це може спричинити діарею.

Стежте за якістю продуктів

Звісно, що у відпустці хочеться відпочивати, а не стояти на кухні. Та все ж – якщо маєте чутливий шлунок, то краще ходіть за продуктами у місцеві магазини та готуйте їжу вдома. А от вуличної їжі краще уникати.

Не ігноруйте свій організм

Якщо вам хочеться сходити в туалет – ідіть в туалет. Так, може це і не зовсім комфортно у громадських вбиральнях, але якщо ви ігноруватимете свої фізичні потреби, потім матимете проблеми із випорожненням та дискомфортом у шлунку.

Гігієна – це просто

Завжди мийте руки з милом перед вживанням їжі. Це справді не складно.

Оставить комментарий

avatar
250