Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Спільними зусиллями ми кардинально змінюємо державу – Президент на Кіровоградщині ознайомився з роботою сільської амбулаторії

Спільними зусиллями ми кардинально змінюємо державу – Президент на Кіровоградщині ознайомився з роботою сільської амбулаторії
28 Лют 2019 16:25 | Новини України

Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки до Кіровоградської області відвідав Протопопівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Президент під час спілкування з місцевими жителями відзначив важливість покращення сільської медицини.

Глава держави зауважив, що амбулаторії в сільській місцевості будують, зокрема і за рахунок 1,5 млрд доларів, конфіскованих попередньої влади. «6 млрд грн. з цих 1,5 млрд доларів були спрямовані на мою програму, яка називається «Сільська медицина», – зауважив він.

«Чим є сільська медицина? Це є приміщення амбулаторії, діагностичне обладнання, щоб медичний працівник або лікар міг поміряти тиск, послухати, зробити кардіограму. І якщо недостатня компетенція лікаря, відправити лікарю, який спеціалізується на хворобі. Для чого це робиться? Щоб врятувати «платинові хвилини» і «золоті години», – наголосив Петро Порошенко.

Президент зауважив, що реформа сільської медицини врахувала іноземний досвід, зокрема Німеччини.

«На сьогоднішній день тут має бути хороша будівля, діагностична обладнання, Інтернет. Мають бути доступні ліки, щоб лікар мав можливість хоча б по основним напрямках врятувати життя і дати доступні ліки», – підкреслив Петро Порошенко.

Оставить комментарий

avatar
250