Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПІДОПІЧНИХ ТЕРЦЕНТРУ НАВЧАЮТЬ ПРОТИДІЯТИ СТРЕСУ

ПІДОПІЧНИХ ТЕРЦЕНТРУ НАВЧАЮТЬ ПРОТИДІЯТИ СТРЕСУ
13 Жов 2023 19:39 | Новини Покрова
У часи великої війни, коли горе, біль, стрес та страх за життя рідних щодня крокують поруч, навіть найстійкішим може знадобиться допомога.
Допомогти вистояти покликана Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?”, яка стартувала у березні за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.
Аби навчити літніх людей, які особливо вразливі, піклуватися про своє психічне здоров’я у територіальному центрі вчать навичкам, що допомагають подолати тривожні або стресові стани.
Усе це внесено до програми факультету “Основи здоров’я” Університету ІІІ віку.
Днями для слухачів провели інтерактивний івент “Подорож до ментального здоров’я”. Групові заняття проходили в центральному парку та залі зустрічей територіального центру. Цікавими маршрутами з корисними пригодами отримувачі соціальних послуг прямували до набуття нових навичок та знань про емоційний стан. Як результат – сформована мотивація до збереження психічного здоров’я, як необхідної складової життєдіяльності людей “золотого віку”.
Як подбати про себе, використовуючи практики стійкості та самодопомоги, знають і підопічні філії відділення денного перебування у с. Шолохове.
Ментальне здоров’я – це наше право бути здоровими, добре почуватися. Тому важливо навчатися не пригнічувати негативні емоції, а контролювати, розуміти та сприймати.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250