Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

НА ВИПУСКНИКІВ ЧЕКАЮТЬ НОВАЦІЇ ПРИ СКЛАДАННІ НМТ

НА ВИПУСКНИКІВ ЧЕКАЮТЬ НОВАЦІЇ ПРИ СКЛАДАННІ НМТ
5 Жов 2023 18:09 | Новини Покрова
Навчальний рік лише почався, а увага майбутніх абітурієнтів зосереджена на підготовці до Національного мультипредметного тестування та до його новацій. Про новації вже повідомило Міністерство освіти та науки України.
Так, у 2024 році знання випускників під час тестування перевірятимуть уже з чотирьох предметів. До переліку обов’язкових крім української мови та математики, додано історію України. Програма тесту охоплюватиме лише період XVI – ХХІ ст. Саме цей історичний період є дуже важливим для формування у молоді цілісного розуміння нашого минулого та його зв’язку із сьогоденням.
З’явився і новий предмет на вибір — українська література, а також повернуто географію.
Загалом тестування відбуватиметься протягом одного дня з перервою. Спочатку дві години учасники будуть складати українську мову та математику. Далі – перерва, після цього — ще дві години для того, аби здати історію України та предмет на вибір.
У кінці навчального року прийнято рішення не проводити Державну підсумкову атестацію (ДПА) в 9 та 11 класах. Це обумовлено тим, що програма Нової української школи ще не охопила 9-й клас, і проведення атестації за старою програмою стало б недоцільним.
Бажаємо випускникам вдалої підготовки до НМТ, що дозволить його успішно здати.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250