Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПЛАН ДІЙ – ДОЩОЛОВ

ПЛАН ДІЙ – ДОЩОЛОВ
7 Вер 2023 16:48 | Новини Покрова
Війна висунула перед нами нові виклики, повністю змінила життя кожного, наперекір ворогу – зробила нас сильнішими. Чергове серйозне випробування – підрив російськими терористами Каховської ГЕС, примусило не лише дорослих, а й школярів шукати вихід із критичної ситуації. Бути корисними та дієвими.
Учні Ліцею №2 вирішили створити «Дощолови». Для учасників освітньої програми для старшокласників «План дій», це не перший проєкт. Але збирати воду – то зовсім інше, бо кожен з дітей відчув на собі цінність краплини води.
Втілити у життя важливу ініціативу дітям допомагає вчитель і наставник Оксана Матюшенко, директор ліцею Лариса Мякотіна, експерт з команди стартапу OptySun Поліна Кравцова.
Команда юних дослідників – Ліана Кухаренко, Марія Грушецька, Олена Калюка, Єлизавета Засядьвовк, Катерина Мошко, Андрій Дощенко, Андрій Кравчук, Артем Павлов, Олексій Мельник, Ярослава Слізь, перш ніж присупити до реалізації задуманого, детально вивчили побудову та принцип роботи «дощоловів». Дійшли висновку, що оптимальний варіант, створити конструкцію, що буде збирати воду одразу з неба. Зібрати прототип їм допомогли у Хаклабі Києва. У столиці покровчани вперше протестували свій пристрій. Як поділилися винахідники, дощолов простий у виготовленні, зібраний з доступних матеріалів, при цьому функціональний.
Мета дітей, щоб винахід приносив користь, допомагав людям, тож всі креслення та інструкцію з використання розмістили у вільному доступі на сторінці ліцею.
А ще вони прагнуть встановити пристрої на території своєї школи та інших навчальних закладів міста. Один з дощоловів подарувати команді з Марганця, теж учасникам «Плану дій». Їх в усьому підтримують вчителі й батьки і благодійники, що допомагають втілити мрію в життя.
Ліцеїсти щиро вірять, що дощолови стануть незамінними, будуть затребуваними, бо навчать використовувати природні ресурси й цінувати їх.
У цьому переконані всі, хто познайомився з цією чудовою командою, а ще в тому, що за такою молоддю наше майбутнє!
Прес-служба міського голови.
Фото: ГО “Смарт освіта” та Оксани Матюшенко.

Оставить комментарий

avatar
250