Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВЧАНКА ЄЛИЗАВЕТА ЛИТВИНЕНКО ВОЛОДАРКА БРОНЗИ НАЙПРЕСТИЖНІШОГО ТУРНІРУ З ДЗЮДО

ПОКРОВЧАНКА ЄЛИЗАВЕТА ЛИТВИНЕНКО ВОЛОДАРКА БРОНЗИ НАЙПРЕСТИЖНІШОГО ТУРНІРУ З ДЗЮДО
7 Сер 2023 12:26 | Новини Покрова
Шостого серпня в угорському Будапешті 19-річна спортсменка підняла прапор України на Masters. Ця блискуча перемога показала міць, відмінну підготовку та силу духу нашої спортсменки.
Найпрестижніший турнір світової серії IJF Masters проходить лише раз на рік. До нього запрошуються спортсмени, які входять у ТОП 36 своїх вагових категорій, за умови перемоги, вони мають змогу додати в свій олімпійський рейтинг 1800 балів. У 2023-му в турнірі брали участь лише семеро українців, а загалом 419 спортсменів із 59 країн світу.
Серед найсильніших команди України – Ліза Литвиненко, представниця СК ДЗЮДО ДНІПРО, яка тренується під керівництвом Андрія Блошенка та свого першого тренера Сергія Синілова.
Змагаючись у вазі 78 кг, Ліза впевнено перемогла представницю Узбекистану Курбанбаєву, німкеню, чемпіонку світу Вагнер, кореянок Юн та Лі.
Для покровчанки це перша перемога такого рівня, впевнені – не остання! Тільки у 2023 році Ліза виборола бронзу та срібло на турнірах Гран Прі, найкращим результатом є бронза чемпіонату світу.
– Пишаємося такою вагомою перемогою Лізи! Вітаємо спортсменку та її тренерів. За кожною взятою висотою, кожною медаллю стоїть титанічний труд, – наголосив міський голова Олександр Шаповал, – Ліза представляє Україну на міжнародній спортивній арені, своїми перемогами привертає увагу світової спільноти до війни у рідній країні. Це її вагомий внесок у нашу Перемогу! Вона – гордість Покрова, гордість України!
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250