Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ, ЗВИЧАЇ, ОБРЯДИ — САМОБУТНІСТЬ ПОКОЛІНЬ УКРАЇНЦІВ

НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ, ЗВИЧАЇ, ОБРЯДИ — САМОБУТНІСТЬ ПОКОЛІНЬ УКРАЇНЦІВ
7 Лип 2023 08:42 | Новини Покрова
Мистецтво допомагає вистояти у наш непростий час, воно тримає в рівновазі не лише дорослих, а й дітей. Відбиває сьогодення засобами музики й художньої творчості, відображаючи думки й прагнення, показуючи усе безмежжя української ідентичності. Осередки культури міста ведуть свій творчий фронт, активно долучаються до різноманітних фестивалів та конкурсів, які зараз проходять, переважно, онлайн. Знаходячи ресурс для реалізації ідей, отримують свою розраду, що підтримує та додає сил у вирі сьогодення.
Одним із закладів, що спонукає до мистецьких пошуків, є Обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості. На творчій платформі Центру завжди можна знайти цікаві ініціативи. Організатори проводять для небайдужих митців Дніпропетровщини незвичні конкурси, творчі майстерні, презентації та навіть онлайн-зустрічі й конференції.
Покровчани є активними учасниками цих онлайн-заходів.
Так, нещодавно Обласний методичний центр згуртував талановитих земляків у творчій майстерні «Кобзарство сучасної України». У ній взяли участь як сольні учасники, так і колективи бандуристів громад Дніпропетровської області.
Місто Покров представила вихованка Дитячої школи мистецтв, бандуристка Варвара Сізова. Вихованка Наталії Горб виконала музичний твір на бандурі, інструменті, що є душею нашої країни, була нагороджена Дипломом та подарунком.
Наші талановиті діти своєю творчістю популяризують музичне мистецтво Батьківщини, її народні традиції, звичаї, обряди — самобутність всіх поколінь українців.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250