Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ХІБУКІ – «ВІДКРИТІ ОБІЙМИ»

ХІБУКІ – «ВІДКРИТІ ОБІЙМИ»
27 Чер 2023 08:59 | Новини Покрова
У ситуаціях небезпеки та стресу дорослі є опорою для дітей, їх емоційний стан – орієнтиром, індикатором безпеки. За цих умов учитель може бути не лише передавачем інформації, а й джерелом психологічної підтримки і зцілення.
Освітяни Покрова долучаються до впровадження унікальної ізраїльської методики Хібукі, яка у 2022 році прийшла в Україну та була адаптована до умов українського сьогодення. Хібукі-терапія – це один із кращих методів підтримки дітей, які пережили травматичні події, у тому числі пов’язані з війною.
Питанням роботи із школярами в умовах війни переймаються не лише психологи, а й вчителі. Оскільки на них сьогодні покладається завдання повертати дітей у дійсність, стабілізувати їхній стан під час освітньої діяльності.
Вчитель історії гімназії №4 Олена Сапун долучилася до навчання за програмою підвищення кваліфікації «Хібукі-школа: використання терапевтичної іграшки Хібукі у закладах освіти України у воєнні та повоєнні часи і в рамках інтеграції з програмою СЕЕН».
Хібукі — унікальна терапевтична іграшка, – м’яка та невелика розміром у вигляді собачки з сумними очима та довгими лапами. Вона виникла в 2006 році в Ізраїлі. Хібукі у перекладі з івриту означає «відкриті обійми».
В рамках методики собаки-обіймаки допомагають зняти стрес та заспокоїти дитину. Вважається, що іграшковий собака завжди буде поруч із дитиною, приносячи їй відчуття безпеки.
Детально продуманий, унікальний та дієвий не лише терапевтичний, а й педагогічний інструмент трансляції стану дитини, який допомагає в адаптації до нового колективу та нових умов, впоратися із переживаннями та підтримати психологічне здоров’я.
Вивчення унікальної методики освітянами актуальні як у воєнні, так і в повоєнні часи. Хібукі-терапія пропонує форми допомоги дитині та підлітку у кризовій ситуації, навчає методам нормалізації психічного стану при гострих стресових ситуаціях та саморегуляції стресових станів у професійній діяльності освітян.
Працюємо! Навчаємо! Перемагаємо!
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250