Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
25 Тра 2023 12:40 | Новини Покрова
Психологічний стан та психічне здоров’я учасників освітнього процесу під час війни є вкрай важливим. Багато хто почуває виснаження, спустошення, втому, тривогу й паніку. В цей час надзвичайно важливою є своєчасна, якісна і професійна психологічна допомога.
З перших днів повномасштабного російського вторгнення психологи громади розгорнули роботу з опрацювання викликів, що постали перед українським суспільством. Шкільні психологи оволодівають техніками подолання стресу, опанування паніки, емоційної нестабільності.
Сьогодні, як ніколи, всі учасники освітнього процесу потребують психологічної підтримки й допомоги.
Практичний психолог ліцею № 5 Ольга Журакова увійшла до десятки психологів Дніпропетровської області, які отримали можливість взяти участь в українсько-німецькому навчальному проєкті «Допомога в подоланні: підготовка психологів до надання повномасштабної психосоціальної допомоги дітям, батькам і педагогам, в умовах військових дій в Україні». Проєкт реалізований за ініціативи і сприяння ГО «Всеукраїнська асоціація практикуючих психологів», Вищої психологічної школи Берліну, Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи НАПН України, ГО «Агенція Розвитку Проєктних Ініціатив» та ГО «Центр миру і порозуміння».
Навчання, тривалістю в сім місяців, включає різноманітні змістовні заняття. Їх проводять досвідчені фахівці-експерти України та Німеччини.
Учасники групи отримують знання щодо специфіки роботи з дітьми з ознаками психологічної травми, отриманої через війну, знайомляться з технологією «зцілюючих класів», оволодівають навичками застосування діагностичного інструментарію, застосування протоколів роботи з певною категорією дітей, а також отримують можливість взяти участь у Міжнародному круглому столі.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250