Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПЕТРИКІВСЬКИЙ ДИВОЦВІТ АЛІНИ ЩЕТНІКОВОЇ

ПЕТРИКІВСЬКИЙ ДИВОЦВІТ АЛІНИ ЩЕТНІКОВОЇ
17 Кві 2023 11:08 | Новини Покрова
Необхідність захищати своє, зробила наш культурний кордон більш чітким. На часі – відчути своє коріння і свою самобутність. Показати усьому світу, якою зараз є Україна і за що ми боремося.
Такі наміри має наша талановита покровчанка Аліна Щетнікова, авторка чудових полотен у техніці петриківського розпису, який недарма називають “мистецтвом вільних людей”.
Її роботи – не просто барвисті візерунки, а повноцінні смислові композиції. Погляньте лише на триптих “Птах -оберіг України”.
Цю та іншу роботу третьокурсниця Дніпропетровського фахового мистецько – художнього коледжу культури успішно представила на ІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі «OPEN ART FEST – Анкара 2023” і стала лауреатом І премії.
Роботи Аліни стали кращими й за підсумками Міжнародного конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва “Я маю талант”. Обдарованій дівчині є у кого навчатися, її викладач – заслужений майстер народної творчості України, віце-президент Асоціації майстрів народного мистецтва Тетяна Гарькава.
А першими наставниками були мама, дідусь і бабуся. Самі небайдужі до малювання, розгледіли нахили онучки і всіляко підтримували.
Хист та саморозвиток дозволили Аліні після 9-класу ліцею №5 відразу вступити до мистецько – художнього коледжу.
18-річна мисткиня навчається за освітньою програмою “Декоративно-прикладне мистецтво”. Творчий пошук лише упевнив, що найбільше до душі – “петриківка”. Вона органічно поєднує традиційність і новизну, дозволяє експериментувати й виробляти власний почерк.
Аліна має намір продовжувати осягати народне мистецтво, аби а в подальшому, передавати його далі.
Сьогодні своїм завданням бачить презентацію України через творчість, аби світ побачив, настільки ми самодостатні, яка у нас багата мистецька спадщина і як ми любимо свою землю. А народний живопис особливо влучно здатен передати дух і настрій українців.
Пишаємося Аліною Щетніковою, дякуємо за позицію та бажаємо здійснення творчих задумів!
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250