Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мешканці Покрова можуть скористатися розширеною програмою “Доступні ліки”

Мешканці Покрова можуть скористатися розширеною програмою “Доступні ліки”
7 Бер 2023 12:14 | Новини Покрова

За  програмою “Доступні ліки” покровчани можуть отримати  462 лікарські засоби безкоштовно або з невеликою доплатою.

Як  зазначає директор Центру  первинної медико-санітарної допомоги Олена Саламаха, це ліки від серцево-судинних  та цереброваскулярних  захворювань, діабету ІІ типу,  інсуліни та аналоги,  ліки для профілактики інсультів  та інфарктів, від  розладів  психіки  та поведінки,  епілепсії,  нецукрового діабету, віднедавна – хвороби Паркінсона.

У 2023 році до переліку також додали 32  препарати для пацієнтів з хронічними  обструктивними захворюваннями  легень. Саме вони  є найчастішою причиною інвалідизації і летальності серед усіх захворювань респіраторної системи. У таких хворих спостерігається  ускладнене дихання, важка задишка, хронічний кашель.

Щоб отримати медикаменти безоплатно або зі знижкою, потрібно звернутися  до сімейного лікаря і взяти електронний рецепт. З ним пацієнт має прийти в аптеку, яка бере участь у програмі  реімбурсації і отримати ліки.  У Покрові “Доступні ліки” відпускають:  аптека № 144 “Фармація”(вул. Героїв України 5а); мережа аптек “Рам Руан»( № 62 – вул. Центральна 52/2,  вул. Балкова 20, вул. Медична 19, вул. – Л. Чайкіної 26); мережа аптек “Бажаємо здоров’я” (аптека №7  – вул. Чайкіної Л. 16, аптека № 52, вул. Центральна 32 /3);  аптека № 93 «Рецептика» (вул. Чайкіної Л. 29);  аптеки АНЦ ( вул. Центральна 52/2, вул. Чайкіної Л. 16/1,  вул. Центральна 25); аптека «Копійка» ( вул. Г. України 4/4,  вул. Торгова 54/2); мережа аптек «Подорожник»  (вул. Центральна 28 – вул. Г.України 6-б); мережа” Народних аптек( вул. Центральна 39а, вул. Соборна11).

Аптеки,  які працюють за урядовою програмою впізнаються за наліпками “Тут є доступні ліки”. Хто не дуже  орієнтується у місті,  найближчу аптеку може знайти, зателефонувавши  у контакт-центр НЗСУ за номером 16-77.

У  2022 році лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги виписали  понад  15579 електронних рецептів, з них 72,4%   складають рецепти на лікування хворих на серцево-судинні захворювання, 14,5% – для хворих з цукровим діабетом  другого типу, 3,7% для лікування  бронхіальної астми , решта – 9,4%  на нецукровий діабет, розлади психіки та поведінки, епілепсію,  цукровий діабет першого типу.

Загалом програмою  “Доступні ліки” на  території громади користується  понад шість тисяч пацієнті.

Прес-служба міського голови.

 

Оставить комментарий

avatar
250