Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Екскурсія до Дніпра — цікаво й пізнавально

Екскурсія до Дніпра — цікаво й пізнавально
18 Чер 2019 09:55 | Новини Покрова

Вчора школярі Покрова побували з пізнавальною екскурсією в  обласному  центрі.  Цього разу до групи увійшли переможці предметних  олімпіад та  діти, які мають спортивні та творчі досягнення.

За підтримки міського голови Олександра Шаповала такі поїздки мають системний характер і стають для дітей непересічною подією.

Спочатку юні покровчани оглянули зовнішню та внутрішню експозиції першого в Україні  музею АТО. З  трагічними сторінками новітньої історії наочно знайомилися на вуличній  експозиції “Шляхами Донбасу”. Відвідали залу Світлої пам’яті Героїв Дніпропетровщини та панорамний  кінотеатр, де  переглянули кілька тематичних  стрічок.

Наступним пунктом екскурсійного маршруту став Національний історичний  музей  імені  Д.  Яворницького, який  входить до п’ятірки   найкращих в Україні.  Багатющі матеріали розповідають про нашу минувшину з доісторичних часів до останніх подій на сході країни.

Знання свого коріння, патріотичне та громадянське виховання, сьогодні є  найбільш актуальним серед виховних напрямків підростаючого покоління. Подібні заходи передбачені і  в контексті міської цільової  програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Сучасна молодь має володіти і громадянською компетентністю, орієнтуватися в політико-правових питаннях.  У цьому  допомагає  ДніпроОДА.

Візит до обласної держадміністрації, куди наостанок завітали школярі, став для них новим цікавим досвідом. Разом з радником губернатора Ольгою Горб, діти побували в call-центрі, до якого телефонують тисячі мешканців області. Зайшли  в зал  засідань, де приймаються найважливіші для області рішення. Їм навіть вдалося в обідню перерву  у спортивному куточку для активного відпочинку  зіграти в настільні ігри із заступником губернатора Володимиром Юрченком. Покидали головну будівлю області з подарунками, кожному вручили футболки та канцелярські вироби.

Оставить комментарий

avatar
250