Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Покрові вдруге  пройшли  велозмагання з крос-кантрі  «Чотири стежки»

У Покрові вдруге  пройшли  велозмагання з крос-кантрі  «Чотири стежки»
30 Сер 2021 11:54 | Новини Покрова

За останні роки Покров стрімко розвивається як веломісто. На цьому тижні  до нас  з’їхалися позмагатися поціновувачі крос-кантрі з усієї України. Як  і  минулоріч, перегони проходили у  сосновому лісі під патронатом  міського голови  Олександра Шаповала. Організаторами заходу виступила молодіжна рада міста, відділ молоді та спорту міськвиконкому  спільно з велоспортсменом,  конструктором нашої  траси для  cross-country,  лідером велоспільноти ”VeloPokrov” Володимиром Івановим.

Відчути сувору романтику перегонів по  пересіченій місцевості  мали намір майже  90 учасників з Покрова, Нікополя, Дніпра, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Кам’янського, Енергодара, Запоріжжя, Харкова, Василькова, Миколаєва та інших населених пунктів.

В звичайному  житті вони  студенти,  школярі,  програмісти, робітники, лікарі, підприємці, пенсіонери,  а  тут –  «початківці», «експерти» та інші категорії, в залежності від рівня підготовки, віку та статі.

Нашою велотрасою зі спусками, затяжними підйомами, швидкісними та технічними ділянками  залишилися задоволені  навіть найдосвідченіші  кроскантристи.  Говорять, ще трохи й  вона не  поступатиметься  кращим  маршрутам. За рік її ще удосконалили й ускладнили додатковими перешкодами. Володимир Іванов постійно бере участь у  всеукраїнських змаганнях, і як конструктор цієї траси знає, на що треба орієнтуватися.

  • Вдячні Олександру Шаповалу за  всебічну підтримку проекту  «Чотири  стежки»  і сприянню розвитку  велоруху  в  Покрові. А також молодіжній раді і всім причетним до організації велоперегонів. Учасники залишилися дуже задоволенні й досі пишуть гарні  відгуки.

Тих, хто приїхав раніше, Покров приємно вразив передусім  велодоріжкою і зовнішнім виглядом. Були здивовані: «А що у вас люди не смітять?»  – розповідає  засновник ”VeloPokrov”.

Усіх гостей пригощали неймовірно смачною шурпою, яку готували на багатті  у  великому казані. Пропонували гарячий чай, печиво, банани. На території проведення змагань чергували медики та рятувальники.

Приємно, що  участь у перегонах взяло чимало мешканців міста. Нашими були наймолодші учасники  – семирічні Матвій Молодід  та  Девід Усенко і найповажніший – 72-річний Михайло Балабанов. Покровчани були і серед призерів змагань. У категорії  “Діти. Дівчата” І місце здобула десятирічна  Аня Сукова.  Також найвищу сходинку  п’єдесталу зайняв тринадцятирічний Рома Губа, який  став кращим  у  категорії “Діти. Хлопці”, а також спробував  свої  сили  на дорослій  дистанції.  Третьою  була  на  фініші Зоя  Коврижкіна, яка виступала у  категорії “Жінки 40+”.

Церемонія нагородження пройшла в дружній теплій атмосфері. Переможці отримали медалі та грошові премії. Усі учасники – грамоти та заохочувальні призи.

Повертаючись до своїх домівок говорили один одному «до побачення»,  сподіваючись наступного року знову зустрітися у Покрові.

Прес-служба міського голови.

 

Оставить комментарий

avatar
250