Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Весна. Жінка. Творчість. У Покрові проходять виставки

Весна.  Жінка. Творчість. У Покрові проходять виставки
5 Бер 2021 08:33 | Новини Покрова

Нарешті дочекалися – прийшла весна. А що як не творчість найкраще гармонує з весняними тенденціями оновлення. Напередодні найжіночнішого свята про це нагадали у центральній міській бібліотеці, яка в ці дні стала справжнім джерелом весняних перетворень. Нині там проходять три виставки.
В арт-центрі розмістили експозицію з інтер’єрними ляльками Тетяни Цільке під назвою «Райдуга душі». З полімерної глини, вишуканих тканин та своєї уяви талановита майстриня створила яскраві, самобутні, харизматичні образи. Побачити їх буде цікаво і дорослим, і дітям.
У читальному залі бібліотекарі розмістили виставку майстрині петриківського розпису, викладачки дитячої школи мистецтв Ганни Мельничук.
На її картинах оживає дивовижний орнаментальний розпис, що є самобутнім проявом унікальної української стародавньої художньої культури. Сьогодні юні покровчани мають змогу освоювати техніку петриківських дивосвітів, продовжуючи традиції пращурів.
Тему петриківського розпису розкриває і власне бібліотечна виставка «Спадковість поколінь у петриківському розписі». Вона об’єднала листівки з диво-візерунками, ляльки – мотанки та літературу, яка відкриває дивовижний світ народного малярства, внесеного до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Також книги, які розкривають дивовижний світ жіночих захоплень. Глянцеві, яскраво ілюстровані, змістовні, більшість з яких нещодавно поповнили книжкові полиці бібліотеки.
Побачити все на власні очі можна у міській бібліотеці для дорослих за адресою: вул. Центральна, буд. 7.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250