Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У ПОКРОВІ ОБГОВОРЮВАЛИ ПИТАННЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ

У ПОКРОВІ ОБГОВОРЮВАЛИ ПИТАННЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ
15 Лют 2021 07:27 | Новини Покрова

Сучасний світ рухається в напрямку інформатизації усіх сфер життєдіяльності. Це добре видно на прикладі Покрова, який одним із перших в області впровадив сервіси електронної медицини. Нині в місті реалізується програма інформатизації та електронного урядування. За рахунок оновлення та придбання комп’ютерної та мультимедійної техніки, підключення до високошвидкісного інтернету, системно створюється якісне інформаційне середовище в освітній сфері міста.

Сучасний освітній процес вже неможливо уявити без новітніх технологій та цифрових рішень. На часі – електронні версії класних журналів та учнівських щоденників.

Днями у форматі відео – ZOOM конференції на цю тему спілкувалися радник міністра інфраструктури Яніка Мерило із заступником міського голови Ганною Цупровою за участі представників освітянської спільноти нашого міста та Естонії. Країни, яка славиться рівнем діджиталізації та однією з найкращих систем освіти у світі, де учасники освітнього процесу давно користуються електронними журналами та щоденниками. Естонський колега дистанційно продемонстрував їхні налаштування та інтерфейс, який є точною копією паперових версій. Представивши роботу у програмі eKool – системі управління школами, що об’єднує родину, школу та самоуправління. У цифровому журналі вчитель може виставити оцінки, відзначити відсутніх, написати зауваження, коментар до уроків, внести домашні завдання. Система сама вираховує кількість пропусків, середній бал і формує звіт про успішність учнів, можливі інші налаштування.

На підставі даних, внесених вчителем в журнал, для кожного учня формується його електронний щоденник. Батьки в реальному часі мають доступ до даних тільки своєї дитини. Вони бачать оцінки і отримані зауваження в день їх виставлення, завжди в курсі домашніх завдань і тем пропущених уроків.

Відповідно і діти завжди знають домашні завдання та актуальний розклад.

Покровчани цікавилися надійністю збереження даних, способами доступу та захистом даної системи. Наскільки вона здатна адаптуватися до українського контенту, можливістю додаткових функцій та іншим.

Це дійсно сучасне рішення, онлайн-ресурс, який дозволить зняти навантаження з педагогів, буде зручним учням, корисним батькам, і в подальшому може стати незамінним інструментом для аналізу освітніх даних та прийняття управлінських рішень, – зазначила Ганна Цупрова.

Яніка Мерило відповіла на всі питання не лише як як ІТ-фахівець, а як і мама учня естонської школи. Зазначивши, що дуже б хотіла, аби Покров, який завжди готовий до прогресивних змін, прийшов до нових, сучасних стандартів інформатизації освітнього процесу, топ ІТ-фахівець пообіцяла свою підтримку.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250