Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Покров вшанував учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Покров вшанував учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
14 Гру 2020 14:12 | Новини Покрова

Чотирнадцяте грудня для всіх українців є днем пам’яті. Саме цього дня в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Сотні ліквідаторів працювали у зоні радіаційного забруднення, аби зупинити невидимого ворога. Серед тих, хто піднявся проти «мирного» атома, були й покровчани. Близько 600 мешканців міста пройшли через горнило Чорнобиля. Багатьох вже немає з нами…
Сьогодні покровчани вшановували пам’ять Героїв – пожежників, експлуатаційного персоналу станції, військовослужбовців, водіїв, будівельників, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Пам’ятні заходи проходили у рамках карантинних обмежень. Представники влади та міської організації «Союз Чорнобиль», поклали квіти до пам’ятного знаку “Землякам, які в ім’я життя пройшли через полум’я Чорнобиля”. Ліквідатори отримали Подяки міського голови зі словами глибокої вдячності за мужність та героїзм. Відзнаки від народного депутата України.
Живі квіти лягли і до меморіалу, розташованого на міському кладовищі. Чорнобильська тема реквіємом звучала в освітніх, культурних та соціальних закладах, де пройшли онлайн-заходи.
Слова шани разом з подарунками адресували ліквідаторам, членам міської організації, які, ризикуючи життям, рятували світ від невидимого некерованого ворога. Герої-чорнобильці дякували покровчанам та міській владі за пам’ять, підтримку й увагу, що в Покрові не забуто скорботної сторінки Чорнобиля.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250