Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У ПОКРОВІ ПРОЙШОВ МІСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА «РІЗДВЯНІ СВЯТА»

У ПОКРОВІ ПРОЙШОВ МІСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА «РІЗДВЯНІ СВЯТА»
11 Гру 2020 15:32 | Новини Покрова

Близько 50 учасників, учні загальноосвітніх закладів міста, відгукнулися на заклик управління освіти, взявши участь у мистецькому конкурсі з історії українських традицій.

Тема Різдва, як одного з головних національних свят, була пропонована дітям для творчого осмислення. Організатори та журі конкурсу не обмежували школярів у мистецькому погляді. Основним було показати ці світлі дні у всій їх багатогранності. Традиції Різдва, його головну символіку, юні художники мали передавати засобом живопису та графіки, використовуючи гуаш, акварель, олійну пастель, змішану техніку.
Від того кожна робота вражає індивідуальністю, бо створювалася дітьми вже після вивчення історії свята, з особистого сприйняття.
За словами організаторів, методистів управління освіти та керівників Будинку творчості, в цьому і полягала мета конкурсу – спонукати до вивчення надбань культурної спадщини.

Конкурс тривав місяць, за цей час діти створили неперевершені картини, на яких Різдво – оживає. Вони відобразили те, що близьке кожному з нас – родинну вечерю на Святвечір, веселих колядників, Першу зірку.
Як запевняють члени журі, дуже важко було визначитись з переможцями, бо кожна робота заслуговує на увагу. Організатори відібрали п’ятнадцять кращих картин, за які юні митці отримають заслужені дипломи.
Переглянути їх можна вже сьогодні на офіційній сторінці Будинку творчості та поринути у неймовірну атмосферу Різдва. https://www.facebook.com/groups/2158136577545985

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250