Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВ ОБИРАЄ STEM-ОСВІТУ

ПОКРОВ ОБИРАЄ STEM-ОСВІТУ
4 Гру 2020 11:03 | Новини Покрова

Технології, технічна творчість, мистецтво та математика – все це STEM, що охоплює природничі науки. Весь світ вважає, що за таким навчанням майбутнє, такої думки і покровчани, де СТЕМ впроваджується вже не перший рік. А зважаючи на те, що 2020-2021 – рік математичної освіти в Україні, то досвід нашого міста є цікавим, наші освітяни залюбки діляться ним з колегами.
Сьогодні Покров має цікаві наробки. За програмою STEAM успішно працюють НВК№1, НВО, Будинок творчості дітей та юнацтва, прогресивний напрямок поступово впроваджується і в інших закладах. Педагоги зазначають, що він дозволяє вчителям наочніше пояснювати необхідний матеріал, тому що поруч з теорією діти одразу бачать як це виглядає в реальному житті. STEAM-освіта вчить ще з шкільної парти використовувати отримані знання для вирішення реальних життєвих ситуацій. Як наслідок, дитина виходить у дорослий світ набагато підготовленішою. Про це говорила і вчитель математики НВК№1, переможниця міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року- 2021» Марина Гаптельманова. На базі свого рідного закладу вона провела майстер-клас з «3D- моделювання в контексті STEM».
За словами вчителя, використання нової технології на уроках математики допомагає учням розвивати уяву, збагачувати їх дослідницький потенціал та рухатися в ногу з розвитком сучасних технологій у світі.
В цьому переконані і учні НВО, котрі підтримали щорічний День дівчат у технологіях, що проходить у листопаді. ДівчатаSTEM провели флешмоб «Геометрія навколо нас».
Тема STEM-навчання була головною і на обласному онлайн-семінарі директорів станцій юних техніків, центрів науково-технічної творчості, у якому взяла участь директор БТДЮ Ніна Якимова. Вона торкалася формування STEM-освітнього середовища з елементами мейкерства у закладах позашкільної освіти науково-технічного напряму.
STEM поволі входить в наше життя, за ним майбутнє, і Покров впевнено крокує цим напрямком.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250