Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВ ПРИЄДНАВСЯ ДО АКЦІЇ “16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА”

ПОКРОВ ПРИЄДНАВСЯ ДО АКЦІЇ “16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА”
1 Гру 2020 09:32 | Новини Покрова

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». ЇЇ мета — привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Не залишився осторонь акції й Покров.
Ця тема є злободенною, у місті їй постійно приділяється увага, про що проголошували відповідні служби та установи, заклади культури й освіти, які приєдналися до Акції. Містом шириться онлайн-флешмоб, де покровчани висловлюють свою позицію, пропагують життя без насильства. Тематична виставка відкрилася у міському народному історико-краєзнавчому музеї. Школа мистецтв та Музична школа презентують виступи вихованців, присвячені темі миру, толерантності та взаємної підтримки. Вірші, пісні та музичні композиції опубліковані на офіційних сторінках закладів під девізом “Ми проти насильства. Ми за любов і доброту!”.
Школи міста організували конкурс малюнків на тему “Усі ми різні, але рівні”, а також фотопроект «Щастя моєї сім’ї». На сторінках закладів публікуються матеріали, які порушують питання рівності, безпеки, у тому числі профілактики такого явища як “кібербулінг” (завдання шкоди психічному стану людини через соціальні мережі).
Акція “16 днів проти насильства” триває. Дати її початку та завершення обрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над особистістю, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250