Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Пройти спірографію тепер можна в Покрові

Пройти спірографію тепер можна в Покрові
12 Жов 2020 08:36 | Новини Покрова

Обладнання, яке допомагає підібрати правильне лікування при захворюваннях органів дихання і своєчасно виявити бронхолегеневу патологію, днями задіяли в роботі Центру первинної медико-санітарної допомоги. Прилад став черговим поповненням матеріально-технічної бази закладу, підвищивши його діагностичні можливості.

– Це дуже важливо, що наші медичні заклади продовжують укомплектовуватися необхідним обладнанням, аби все більше обстежень покровчани мали змогу пройти вдома і безкоштовно, – зазначає міський голова Олександр Шаповал.
Раніше, щоб пройти спірографію треба було їхати до сусіднього міста, витрачаючи час і кошти. Відтепер обстежити функції легень покровчани зможуть на базі амбулаторії загальної практики сімейної медицини №2, що знаходиться у 36-му мікрорайоні по вулиці Лізи Чайкіної, 26.
Вже зараз сімейні лікарі складають списки пацієнтів, у яких є показання для проведення такого обстеження. За поданою інформацією буде сформовано загальний графік проходження спірографії.

Двічі на тиждень у каб. №3 амбулаторії обстеження пацієнтів проводитиме лікар ЗПСМ, яка пройшла у Запоріжжі спеціальні курси як лікар функціональної діагностики – Анна Кревська.
Як розповідає Анна Вікторівна, спірограф дозволяє оцінити функцію зовнішнього дихання. Обстежуватися можуть пацієнти з хронічним кашлем, астмою, для контролю стану функції зовнішнього дихання. Показанням є бронхіти, хронічні обструктивні захворювання легень, перенесені пневмонії, для визначення ступеню рестрикції легень при туберкульозі. Що дозволяє поставити точний діагноз та підібрати найвідповідніше лікування.

Апарат мобільний, переносний, при підключенні до комп’ютера, дозволяє лікарю відслідковувати процес дослідження і зразу бачити результат.
Така процедура не є дискомфортною для пацієнтів, триває недовго, проводиться вранці натщесерце. Для дорослих немає вікових обмежень, а дітям показана з 12 років.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250