Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ПОКРОВА ПРОДОВЖУЄ ВДОСКОНАЛЮВАТИ СВОЮ РОБОТУ

ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ПОКРОВА ПРОДОВЖУЄ ВДОСКОНАЛЮВАТИ СВОЮ РОБОТУ
1 Жов 2020 12:56 | Новини Покрова

Медичний заклад постійно підвищує якість надання послуг. Це питання у пріоритеті міського голови Олександра Шаповала та керівництва Центру.
Зокрема, минулого року були відкриті нові клініко-діагностичні кабінети в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини №4 (доросла поліклініка), №1 (с. Рудник), №6 (с. Шолохове). За направленням лікаря жителі цих районів можуть безкоштовно пройти лабораторні дослідження, такі як загальний аналіз крові та сечі, аналіз крові на холестерин, цукор, ВІЛ/СНІД, гепатит В, гепатит С. Все це дозволяє значно підвищити оперативність лікування. Приміщення, де розмістили такі кабінети, були відремонтовано, для них закупили нові меблі, аналізатори крові, глюкометри та необхідні тести.

Але життя не стоїть на місці. У Центрі намагаються максимально покращити рівень медичної допомоги жителям Покрова. Зокрема, було вжито заходів для удосконалення роботи амбулаторії № 4 (доросла поліклініка).

Так, в умовах карантину на першому поверсі поліклініки створено “фільтр”, який приймає людей із симптомами гострих респіраторних захворювань. Робота організована так, щоб максимально зменшити ризик контакту покровчан з ознаками ГРВІ та інших відвідувачів поліклініки. Все це вкрай необхідно в умовах непростої епідеміологічної ситуації. Зроблено все можливе для максимально ефективного функціонування клініко-діагностичного кабінету амбулаторії. Зараз він знаходиться на другому поверсі та займає дві кімнати № 30 і 31.

Кабінети розміщені поруч, що досить зручно для людей. Крім того, наявність двох кімнат дозволяє розділити виконання забору біологічних матеріалів по типах, як цього вимагають правила.

Тут за направленням лікарів покровчанам продовжують виконувати безкоштовні дослідження. Серед них загальний аналіз крові та сечі, аналіз крові на холестерин, тропонін і цукор, а також аналіз крові на ВІЛ\СНІД, гепатити В і С.
Результати, завдяки сучасному обладнанню, отримують дуже швидко. Апарати роздруковують на паперовій стрічці інформацію, з якою людина може відразу йти до свого лікаря. Причому данні продовжують зберігатися у пам’яті цифрового пристрою і за необхідності їх можна отримати заново.
У кімнатах зроблено ремонт, встановлено нові сучасні меблі та медичні столики.
Нещодавно відбулося поповнення і новим обладнанням. Для покращення роботи кабінету придбано сучасну центрифугу, що дозволяє підготувати зібрану кров для передачі до лабораторії на біохімічний аналіз.

Клініко-діагностичний кабінет амбулаторії № 4 працює з 08.00-17.00 кожного дня, крім суботи та неділі.
З кожним роком діяльність Центру первинної та медико-санітарної допомоги стає все більш ефективною. Вона не лише охоплює усі частини Покрова ( цього року було відкрито амбулаторії в 36 мікрорайоні та селищі Чортомлик), але й змінюється якісно. Зростає рівень технічного забезпечення, триває кадрове поповнення необхідними спеціалістами. Все це у комплексі дозволяє не лише зберігати, але
й покращувати рівень медичного обслуговування населення.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250