Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Школа робототехніки Покрова стала “срібним” призером обласного фестивалю!

Школа робототехніки Покрова стала “срібним” призером обласного фестивалю!
28 Вер 2020 15:17 | Новини Покрова

Поява у 2018 році власної школи робототехніки стала непересічною подією для системи освіти міста. Покров став містом, яке на практиці впроваджує інноваційні технології в освітній процес. Оснащений сучасною технікою та обладнанням, він дає можливість дітям безкоштовно отримувати серйозні знання у таких сферах як електроніка ардуіно, 3D-графіка, програмування, тощо. Це вивело процес технічного навчання на якісно новий рівень.
– Це надзвичайно важливо, що у місті є така школа, де діти можуть розвивати свої здібності, опановувати новітні технології, занурюватися у світ електроніки. Вони вже роблять серйозний крок у завтрашній день, а їхні перемоги радують своєю вагомістю. Я вдячний викладачам, які навчають наших дітей. Вдячний вихованцям школи за наполегливість у здобутті знань, – говорить міський голова Олександр Шаповал.
Учні школи вже займали призові місця на різноманітних конкурсах і змаганнях. З року в рік вони прогресують і покращують свої досягнення.
Черговим підтвердженням цього стала участь нашої команди у щорічному відкритому обласному фестивалі освітньої робототехніки. За перемогу тут боролися представники шкіл, позашкільних закладів та секцій робототехніки з різних регіонів Дніпропетровщини. Загалом близько десяти команд.
Покровчани брали участь у фестивалі вдруге. Вже під час перших змагань вони змогли завоювати призові місця з електроніки і програмування. Те, що за цей час вони не стояли на місці й рухалися вперед, підтвердив і нинішній фестиваль.
В активі нашої команди перше і друге місце в категорії “програмування”. “Золото” Покрову приніс Іван Матвєєв, а “срібло” Максим Лєвін.
Крім того, ми здобули перемогу в категорії “бої-сумо”. Незважаючи на певну легковажність у своїй назві, вона є однією з найбільш складних у технічному плані.
Учасники повинні сконструювати своїх “роботів-бійців”, відповідним чином їх запрограмувати і виставити на поле, де останні мають виштовхнути суперника за межі майданчика. Важливо, що у процесі “бою” роботом не можна керувати зовні, його дії та рухи повністю залежать від попередньої підготовки. “Робот-борець”має сам побачити суперника, розрахувати свої рухи, аби виштовхнути його з майданчика.
І символічно, що найкращим у цих змаганнях виявився покровчанин Денис Сичов. Хлопець займається у школі вже кілька років і нинішня перемога свідчить про його особистий прогрес.
У підсумку школа робототехніки Покрова посіла друге місце у командному заліку, пропустивши вперед лише господарів — команду обласного технічного центру.
Щиро вітаємо учнів школи та їхніх наставників керівника гуртка програмування Юрія Якимова, гуртка електроніки Олександра Костенка та методиста Наталію Гриценко.
Упевнені, що попереду нові досягнення та перемоги!

Прес-служба міського голови

Оставить комментарий

avatar
250