Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Козацький дух – це відчуття своєї землі

Козацький дух – це відчуття своєї землі
17 Тра 2019 10:10 | Новини Покрова

Для родини Касьянових то не просто слова, останні роки вони живуть ідеєю відродження Чортомлика, як селища, що зберігає сиву минувщину. А розпочали з гіпології, розведення коней та поновлення легендарних подніпрянських пасовиськ.
Такі амбітні плани у члена молодіжної ради міста Миколи Касьянова виникали давно. Професійний боксер, він без жалю змінив місто на мальовничі краєвиди селища, звідки починався Покров і його родина. Ця містина знайома йому з дитинства, напевне звідти і любов до коней, які залишаються одним із головних символів козацької звитяги. З цього народився соціально-благодійний проект «Козацький незламний дух», який увібрав у себе національно-патріотичну складову та відродження конярства – племінного й спортивного.
Миколу підтримала його родина, збирали історичні свідчення, предмети старовинного побуту і найголовніше – розводили коней. Їхні рисаки стали прикрасою патріотичних заходів, фестивалів, команда проекту взнаваєма, бо має свій почерк. На цьому не стали зупинятися.
Сьогодні прагнуть відновити традиційне Чортомлицьке пасовисько, з різнотрав’ям, деревами та рослинністю, в чому його активно підтримують. Аби покровчани, а особливо діти, могли відпочивати на природі у спілкуванні з кіньми. Такі уікенди вже практикувалися родиною і мали масу позитивних відгуків, насамперед, як можливість психо-емоційного розвантаження. Поки що триває перший, організаційний етап, у планах доповнити ідею етно й історичною складовою, задля повернення земляків до своїх витоків, свого коріння.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250