Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нові напрямки, цікаві методики та нестандартні підходи – заклади культури Покрова розпочали навчальний рік

Нові напрямки, цікаві методики та нестандартні підходи – заклади культури Покрова розпочали навчальний рік
8 Вер 2020 09:25 | Новини Покрова

Звуки музики, художні пленери, голосні читання та театральні постановки, здається, що мистецькі заклади і не припиняли навчання. Однак тут, як і в школах, тривала серйозна підготовка до навчального року, з хвилюванням зустрічали таке довгоочікуване перше вересня.

Місяці карантину та літніх канікул пройшли для них у вдосконаленні дистанційного навчання, впровадженні нових форм, пошуку цікавих напрямків, зміні як зовнішнього вигляду осередків, так і методичного наповнення, зазначає начальник відділу культури Тетяна Сударєва, підкреслюючи, що без підтримки міського голови Олександра Шаповала заплановане неможливо було б втілити у життя.

Минулий навчальний рік, незважаючи на непередбачувані для всіх обставини, пов’язані з пандемією, мистецькі осередки завершили з вагомими здобутками. Вихованці Школи мистецтв та Дитячої музичної школи взяли участь у близько 40 конкурсах різного рівня, здобули 43 перших місць, 24 других, 5 – третіх та взяли одне гран-прі. Порадували і випускники, що продовжили профільне навчання – Вікторія Мамонова, Мілена Полянська, Анастасія Прядко, Євген Токар, Вероніка Захарова та Тетяна Лисак. Сьогодні Школа мистецтв зустрічатиме близько 400 учнів, серед яких і першокласники. Розширила і викладацький склад, запросивши до школи нових педагогів з гітари — Алмаза Сафіна, котрий до того ж, є автором та виконавцем і дизайну — Вікторію Крот. За літо тут відбулися значні перетворення, про які з гордістю говорить директор Ганна Доценко, підкреслюючи , що тенденція до створення комфортних умов, розпочата Олександром Шаповалом чотири роки тому, не припиняється. Цей навчальний рік учні розпочнуть у відремонтованому, розширеному театральному класі, оновленій танцювальній студії і з відремонтованою вбиральнею. Сповнений планів і колектив Дитячої музичної школи, де навчається понад 120 дітей. В умовах адаптивного карантину школи проводять навчальний процес з урахуванням протиепідемічних норм. Практикують заняття на свіжому повітрі.

За такі нестандартні підходи і бібліотеки. Тут впровадили голосні онлай-читання для наймолодших читачів. А щоб приміщення бібліотеки захоплювало з першого погляду, розфарбували його у яскраві кольори з ефектом 3-D. Тепер з перших кроків діти поринатимуть у справжню казку. До речі, казок та цікавих історій тут готові запропонувати на будь-який смак. Бібліотекарі з гордістю говорять, що книжковий фонд у Покрові постійно поповнюється. В цьому зацікавлений міський голова, який підтримує заклади, особисто передає новинки книжкового ринку. Крім того, за кошти міського бюджету заклади забезпечені періодикою, що користується найбільшою популярністю серед читачів, бібліотечні полиці регулярно поповнюються новими виданнями. Їх вже презентували онлайн, тепер чекають читачів у затишних залах, де для безпеки передбачили всі протиепідемічні заходи, серед яких і обсервація книг, які після кожного читача “відпочивають” протягом визначеного періоду.

Не забувають про заходи безпеки і колективи Шолоховського Будинку культури, клубів селищ Перевізькі Хутори, Миронівки та Базавлука. Справжні самобутні народні майстрині, співробітники закладів підготували багато цікавого та нового для відвідувачів, сповнені ідей та задумів.
Новий навчальний рік для закладів культури міста — це завжди відкриття нових талантів, втілення креативних ідей – пошук та співпраця з містянами. Його вже розпочато, а, отже, чекатимемо на яскраві результати.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250