Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Університет третього віку у Покрові розпочав навчальний рік

Університет третього віку у Покрові розпочав навчальний рік
3 Вер 2020 08:34 | Новини Покрова

Вчора для 57 слухачів стартував новий етап здобуття знань. Як і годиться студентам, перше вересня зустрічали з хвилюванням та планами на майбутнє.

Університет третього віку, що не перший рік діє при територіальному центрі, за час свого існування завоював заслужену повагу серед покровчан. В ньому навчають тому, що допомагає літнім людям почуватися впевненіше та безпечніше у сучасному світі, а саме головне, не втрачати зв’язок зі своїми близькими та рідними. З року в рік університет нарощує свої темпи і коло студентів, які отримують тут безцінні знання.

-Це дуже важливо, що тут, у терцентрі, покровчани шанованого віку можуть спілкуватися, проводити вільний час, отримувати допомогу вдома, – говорить міський голова Олександр Шаповал, – це одне з найголовніших наших завдань, охопити їх увагою та турботою.
Цього року до дружньої спільноти приєдналися і слухачі старостинського округу, для яких у Шолоховому відкрито філію відділення денного перебування терцентру.

Всі вони переконані – вчитись ніколи не пізно, більш того, запевняють, що можуть скласти потужну конкуренцію молодим. У новому навчальному році поважні студенти відвідуватимуть заняття на факультетах – «Українознавства», «Здорового активного довголіття». Крім того, діятимуть гуртки «Інформаційні технології», «Художнє мистецтво», «Сучасні майстрині». Враховуючи існуючу ситуацію, певні обмеження для літніх людей, лекції та заняття проходитимуть на свіжому повітрі, в онлайн-режимі. За словами директора, Наталії Даниленко, у закладі організували індивідуальні навчання, аби підопічні без перешкод могли користуватися гаджетами, комп’ютерною технікою.

Колектив використовує сучасні методики, розробив спеціальні адаптовані навчальні програми. В цьому році на студентів чекає багато цікавого, вони вивчатимуть історію свого краю й країни, займатимуться оздоровчою хореографією, музикотерапією разом з Тетяною Борщаговською у клубі «Джерело» та ансамблі «Золота пора», опановуватимуть нові види рухової активності, вивчатимуть усну народну творчість та прикладне мистецтво з Зоєю Шевченко. Як наголосили у терцентрі, плани складаються спільно з підопічними, враховуючи побажання слухачів. А результат продемонструють у вже, ставших звичними, онлайн-презентаціях, виставках та концертах, де слухачі університету третього віку діляться своїм досвідом.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250