Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Соняхи скорботи. У Покрові вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Соняхи скорботи. У Покрові вшанували пам’ять захисників України, які загинули  в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
28 Сер 2020 16:12 | Новини Покрова

Сьогодні в Україні вдруге відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Саме 28 серпня 2014 року на сході України, в Іловайську, загинула найбільша кількість наших військових.

З нагоди пам’ятної трагічної дати оголошено Всеукраїнську акцію вшанування загиблих “Сонях пам’яті”, до якої приєдналися і покровчани — родини учасників АТО, творчі колективи, підопічні територіального центру і всі охочі.
Протягом усього дня у народному історико-краєзнавчому музеї тривають тематичні перегляди документальних фільмів та майстер-класи з виготовлення соняхів.
– Ці квіти стали символом пам’яті загиблих українських бійців. Коли у 2014 році йшли запеклі бої на Донбасі вони достигли і в соняшникових полях полягло багато наших хлопців, – розповідала директор музею Тетяна Подольчак відвідувачам закладу, які виготовляли із фетра жовто-гарячі квіти.
В акції взяли участь і мешканці старостинського округу. За участі учасника бойових дій у зоні АТО Олександра Гаврюка у Шолоховському будинку культури також пройшов майстер-клас, де виготовляли соняхи.

Тематичні виставки підготували міські бібліотеки.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250