Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Просвітницький портал “ДніпроКультура” поповнили матеріали про відомих покровчан.

Просвітницький портал “ДніпроКультура” поповнили матеріали про відомих  покровчан.
15 Тра 2019 10:56 | Новини Покрова

З початку 2017-го року співробітники Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки започаткували Портал «ДніпроКультура». Це просвітницький проект, присвячений культурі Придніпров’я загалом і сучасної Дніпропетровської області зокрема. Тут публікуються матеріали про цікаві культурно-мистецькі події нашого краю, видатних діячів творчих професій, нариси з історії міст і сіл Дніпропетровщини, розповіді про пам’ятники культури та пам’ятки природи, театри, музеї, бібліотеки.
В чомусь “ДніпроКультура” є своєрідним аналогом всесвітньовідомої “Вікіпедії”, наповнення порталу є колективною роботою, яку виконують як співробітники ДОУНБ, так і її активні користувачі та партнери: вчені, журналісти, письменники, краєзнавці, заклади культури, громадські організації, творчі об’єднання, тощо.
До цієї благородної справи приєдналися і фахівці бібліотечної системи Покрова. Адже саме тут зберігаються безцінні данні, інформація про людей, які залишили і залишають помітний слід в історії та житті рідного міста. Тому співробітники Центральної міської бібліотеки, починаючи з 2018-го року, підготували і розмістили на ресурсі ряд матеріалів, присвячених відомим землякам та культурним осередкам Покрова.
Серед них публікація про Почесного громадянина міста, поета та громадського діяча Леоніда Антоновича Казаріна, голову міської організації національної спілки художників Юрія Миколайовича Петрухіна та дитячу бібліотеку Покрова.
Як зазначають фахівці Центральної бібліотеки, вони прагнуть зробити так, аби про непересічних особистостей нашого міста могли дізнатися якомога більше людей, як в області, так і потенційно в усьому світі. Подібна робота вимагає чимало часу, використання різних джерел, відповідної коректури та модерації. В матеріалах не просто розповідається біографія людини, але зазначається її творчий шлях, додаються фотографії, посилання на творчі роботи, додаткові джерела інформації.
Бібліотекарі Покрова не планують зупинятися і в їхніх планах чимало ідей, які мають прославити унікальних особистостей нашого міста, організації та пам’ятні місця Покрова. Так, наразі готується матеріал про фотографа і автора пісень Сергія Костецького.
В історії Покрова є чимало людей, які заслуговують потрапити на цей портал. Ми пишаємося своїми земляками, їхнім життєвим і творчим шляхом. Тож публікації на ресурсі «ДніпроКультура» є достойним кроком щодо увіковічення їхньої пам’яті.

Оставить комментарий

avatar
250