Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Покрові відбулося засідання координаційної ради.

У Покрові відбулося засідання координаційної ради.
29 Лип 2020 11:53 | Новини Покрова

27 червня у міськвиконкомі відбулося засідання координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми.

Аналізу піддавалася робота з особами, постраждалими від домашнього насильства, та сім’ях з дітьми, в яких було вчинено домашнє насильство впродовж І півріччя поточного року.
Так, за шість місяців надійшло 80 повідомлень про такі випадки, 32 з них про вчинення насильства в сім’ях, де є неповнолітні діти.
Для оперативного реагування на дані факти за розпорядженням міського голови Олександра Шаповала з 2018 року у Покрові діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.
Вона надає соціально-психологічну допомогу та професійні консультаційні послуги постраждалим особам з виїздом за місцем їхнього проживання, а також надаються консультативні послуги у телефонному режимі. Кількість звернень містян дедалі зростає, що свідчить про ефективність такої форми протидії домашньому насильству.

Поступово удосконалюється і законодавство щодо питань сімейної та гендерної політики. Віднедавна до категорії осіб/сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах належать в тому числі і сім’ї, в яких було вчинено домашнє насильство. Передбачено і механізм надання соціальних послуг жертвам домашнього насильства.
Завершилося засідання координаційної ради обговоренням питання взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству і насильству за ознаками статі.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250