Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

”ЧОРНОБИЛЬСКІ ЖУРАВКИ”. ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ВДОВАМИ ЗАГИБЛИХ ЛІКВІДАТОРІВ

”ЧОРНОБИЛЬСКІ ЖУРАВКИ”. ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ВДОВАМИ ЗАГИБЛИХ ЛІКВІДАТОРІВ
25 Чер 2020 14:38 | Новини Покрова

Рішенням Генасамблеї ООН з 2010 року відзначається Міжнародний день вдів. Ця дата закликана привернути увагу до жінок, які пережили тяжку втрату.
23 червня у приймальні громадської організації “Союз-Чорнобиль” відбулася зустріч з вдовами померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС нашого міста.

Ядерна катастрофа 1986 року завдала величезної шкоди здоров’ю тих, хто фактично своїми тілами захищав світ від ядерної небезпеки. Важкі випробування безпосередньо торкнулися їхніх близьких. За 34 роки, що минули з дня аварії, 240 наших земляків передчасно пішли з життя. І лише 47 їхніх вдів отримали відповідний статус, що дозволяє розраховувати на додаткову підтримку з боку держави.
Як зазначила ведуча заходу Ольга Середа, подібні зустрічі перш за все, спрямовані на те, аби морально підтримати жінок. Адже вони зазнали найстрашнішої втрати, яка обриває усі надії, покладає на жіночі плечі важкий тягар.

Дружини померлих ліквідаторів ділилися спогадами про своїх чоловіків, тримали в руках їхні фотографії, гортали сторінки міської “Книги Пам’яті”, яка зберігає інформацію про ліквідаторів аварії на ЧАЕС нашого міста. На заході були присутні працівники бібліотечної філії № 2, які ознайомили присутніх з книжкою “Гіркий Полин”. Вона щорічно поповнюється іменами чорнобильців Дніпропетровщини, у тому числі жителів Покрова, які вже пішли за обрій. Героїв згадали хвилиною мовчання.
Ольга Середа передала присутнім вдовам слова безмежної вдячності від міського голови Олександра Шаповала, вручивши подарункові набори.
Роки можуть лише притупити біль втрати жінок, чиї чоловіки ціною свого здоров’я рятували землю від “мирного атома”. Ось чому такою важливою для них є повага та пам’ять.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250